Corendon Airlines, “İkinci Pilot Adayları“ projesine yeniden başlıyor

65 ülkede 165 noktaya sefer düzenleyen Corendon Airlines, ön değerlendirme sonrasında programa kabul edilecek adayların eğitimlerini şubat sonu başlatacak.

Corendon Airlines, “İkinci Pilot Adayları“ projesine yeniden başlıyor

İSTANBUL - Corendon Airlines, tip eğitimi olmayan pilotlar nezdinde büyük ilgi gören "İkinci Pilot Adayları" projesini 7. kez gerçekleştiriyor.

Corendon Airlines açıklamasına göre, 65 ülkede 165 noktaya sefer düzenleyen Corendon Airlines, ön değerlendirme sonrasında programa kabul edilecek adayların eğitimlerini şubat sonu başlatacak.

16 ikinci pilotun seçileceği projede adaylar, sürece önce online değerlendirme toplantısı ile başlayacak, ardından mülakatlar ve simülatör değerlendirmeleri ile devam edecek.

- Eğitim ücretleri, özel bir finansal modelleme yoluyla geri ödenebilecek

Değerlendirme sürecinin ardından gerekli dokümanları sağlayan adaylar; ocak, şubat aylarında mülakat ve simülatör değerlendirmesine tabii tutulacak. Bu değerlendirmeyi başarıyla tamamlayan adaylar, şubat ayının son haftası itibarıyla tip eğitimlerine, bu eğitim döneminin devamında ise hat uçuşlarına başlayacak. Sürecin sonunda başarılı olan adaylar, ücretlerini eğitim sonunda F/O olarak atanmalarının ardından özel bir finansal modelleme yoluyla şirkete geri ödeyebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Corendon Airlines İnsan Kaynakları Direktörü Berna Oskay, uçuş okullarından mezun pilotların, tip eğitimlerinin tamamını kendi bünyelerinde gerçekleştirmek için uluslararası standartlarda tüm imkanlara sahip olduklarını ve şimdiye kadar istihdam ettikleri adayların performansının projenin başarısını ortaya koyduğunu belirtti.

- "Uzun yıllar görev alacak ikinci pilotlar yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz"

Corendon Airlines Eğitim Müdürü Mesut Ovalı da "Corendon Airlines olarak, uçuş okullarından mezun pilotların tip eğitimlerinin tamamını kendi bünyemizde gerçekleştirmek için uluslararası standartlarda tüm imkanlara sahibiz. Bu projeyle ailemizde ve sektörümüzde uzun yıllar görev alacak ikinci pilotlar yetiştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Projeye dahil olmak isteyen adaylar, detaylı bilgilere "https://www.corendonairlines.com/tr/hakkimizda/haberler/trainee-first-officer-projemiz-basladi" linkinden ulaşabiliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2023, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20