Dünyayı buluşturan 'Gıda ve İçecek Fuarı' Köln'de açıldı

Almanya'nın Köln kentinde iki yılda bir düzenlenen Anuga Uluslararası Gıda Fuarı üretiminden dağıtımına, işlemesinden sunumuna kadar yiyecek ve içecek endüstrisinde önemli bir yere sahip.

Dünyayı buluşturan 'Gıda ve İçecek Fuarı' Köln'de açıldı

Almanya'nın Köln kentinde sektöründe dünyanın en büyük fuarı olarak bilinen Anuga 2023 Gıda ve İçecek Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

118 ülkeden yaklaşık 8 bin firmanın katıldığı fuarda, Türkiye 105'i bireysel, 286'sı İstanbul Ticaret Odası (İTO) milli katılım organizasyonuyla 391 firmayla temsil ediliyor.

Açılışın ardından Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve yetkililer, Türk stantlarını gezerek, şirketlerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

1919’dan beri iki yılda bir düzenlenen Anuga Uluslararası Gıda Fuarı üretiminden dağıtımına, işlemesinden sunumuna kadar yiyecek ve içecek endüstrisinde önemli bir yere sahip.

Bağlantılı 10 ayrı ticaret alanını tek merkezde buluşturan fuarda; dondurulmuş gıda, taze gıda, et ürünleri, mandıra, konserve, ekmek ve pastane ürünleri, sıcak ve soğuk içecek, organik ürünler ve gıda ekipmanları sergileniyor.

En son 2021 yılında 98 ülkeden 4600 stand katılımcısı ile gerçekleştirilen fuara, 169 ülkeden 70 bin ziyaretçi katılmıştı.

Fuar, 11 Ekim'e kadar açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2023, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20