Rising Global, İngiltere piyasasına Manchester'dan girdi

Türkiye'nin önde gelen markalarından Rising Global, İngiltere'deki yeni merkezini Manchester'da açtı. Açılış kurdelasını Türkiye'nin Manchester başkonsolosu Onur Sayın, firmanın yöneticileriyle birlikte kesti.

Rising Global, İngiltere piyasasına Manchester'dan girdi

Gölgelendirme sistemleri üretimi yapan Rising Global, 54 ülkenin ardından şimdi de Birleşik Krallık pazarına adım attı. Firma İngiltere'nin Manchester şehrinde prestijli yeni merkezinnin açılışını yaptı.

Türkiye'nin önde gelen markalarından Rising Global, İngiltere'deki yeni merkezini Manchester'da açtı. İstanbul'da 2003 yılında kurulan Rising Global; tente, perde, pergola, biyoklimatik sistemler ve cam sistemleri alanında hizmet veriyor ve müşterilerine ev, bahçe ve restoran gibi mekânlarda hem açık hem de kapalı alana sahip olma imkanı sunuyor.

Açılışa katılan Türkiye’nin Manchester Başkonsolosu Onur Sayın, Rising Global'in Manchester'daki showroom açılışında Türk şirketlerinin bölgeye olan ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Sayın, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin köklü olduğunu, ancak Türk yatırımlarının genelde Londra ve çevresine yoğunlaştığını belirtti. Ancak, son zamanlarda Manchester gibi bölgelere olan ilginin arttığını ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret hacminin 20 milyar dolara ulaştığına ve iki ülke arasında bir serbest ticaret anlaşması olduğuna dikkat çeken Sayın, bu anlaşmanın güncellenmesi için taraflar arasında bir irade olduğunu ve teknik çalışmaların ve görüşmelerin yakın zamanda başlamasını umut ettiğini vurguladı. Güncelleme tamamlandıktan sonra iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da ileriye gideceğini ümit ettiğini söyledi. Başkonsolos ayrıca, sadece ekonomik ilişkiler değil, diğer alanlarda da işbirliğinin söz konusu olduğunu, birçok öğrencinin Manchester'da üniversite eğitimi aldığını, ve Başkonsolosluk olarak İngiltere'nin bu bölgesinde daha fazla vatandaşa hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Sayın, işlemlerinin ve hizmetlerinin iyileşmeye devam edeceğini ve bu tür firmaların bölgede daha sık görüleceğine inandıklarını ifade ederek teşekkürlerini sundu.

İngiltere'deki Rising Global UK kurucu ortağı ve CEO'su Sibel Üstün Kazan konuşmasında, İngiltere'de 23 yıl geçirdiği süre zarfında edindiği bilgi ve deneyimi, firmanın İngiltere, İrlanda, İskoçya ve Galler'deki faaliyetlerine aktaracağını belirtti. Firma, karmaşık projelerde bile 4 haftada üretimi tamamlıyor ve üretimden sonraki iki hafta içerisinde ürünleri teslim ediyor. Rising Global UK, kaliteli ürünleri doğrudan İstanbul'dan getirerek İngiltere'deki müşterilere sunuyor. Aynı zamanda, uluslararası montaj ekipleri ile son kullanıcıya destek sağlıyor.

Rising Global UK kurucu ortağı Yeliz Yüksel de firma hakkında bilgi verirken, "2003 yılında İstanbul Zeytinburnu'nda başladığımız gölgelendirme sistemleri üretimi yolculuğumuzda, Yükselen Tente olarak sektöre adım atmıştık. İhracat başarımızı arkamıza alarak 'Rising Global' ismi altında faaliyetlerimize devam ediyoruz." dedi.

Rising Global’in kurucusu Rasim Yüksel ise Rising Global'in, 20 yıllık süre zarfında Afrika, Asya, Amerika ve Okyanusya'da toplam 54 ülkede faaliyet gösterdi ve şimdi İngiltere’de bu başarı hikayesini paylaşmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

Ar-Ge çalışmalarına verdikleri önemi vurgulayan iş insanı Rasim Yüksel, "Türk markası olarak, yüksek üretim kalitemizle uluslararası pazarlarda daha fazla söz sahibi olmak ve ülke ihracatına katkıda bulunmak amacındayız" diye konuştu.

Rising Global'in biyoiklimsel pergola sistemleri alanında yaptığı yeniliklerle sektöre öncülük ettiğini belirten Sibel Üstün Kazan, 2019 yılında bir yıllık Ar-Ge çalışmalarının sonucunda gölgelendirme sistemleri üretiminde en inovatif ürünlerden biri olan B-Cube Biyoiklimsel Pergola Sistemini piyasaya sunduklarını ifade etti. Firma, Avrupa'nın önde gelen markalarının sunduğu kaliteyi, daha uygun fiyatlarla tüketicilere ulaştırıyor.

Rising Global UK adresi: Unit 15 Stretford Motorway Estate, Barton Dock Road, Manchester, England, M32 0ZH https://risinglobal.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20