Avrupalı Türk Markalar Birliği'nden KKTC'ye Açılım Girişimi

Avrupa’daki Türk işadamları ile KKTC üreticilerini bir araya getirecek etkinlikler, markalaşma, ihracat imkanları gibi konuları kapsayacak girişimlerin ilk adımı atıldı.

Avrupalı Türk Markalar Birliği'nden KKTC'ye Açılım Girişimi

Avrupalı Türk Markalar Birliği, uluslararası ambargolar nedeniyle ada dışında hedeflenen pazarlara ulaşamayan KKTC ürünlerine destek için bir dizi girişim başlatıyor.

Avrupa’daki Türk işadamları ile KKTC üreticilerini bir araya getirecek etkinlikler, markalaşma, ihracat imkanları gibi konuları kapsayacak girişimlerin ilk adımı atıldı.

Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Cafer Mahiroğlu, Başkan Yardımcısı Vehbi Keleş ve Genel Sekreter Mustafa Köker’den oluşan heyet, KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı’yı ziyaret ederek yapılacak işbirliği konularında görüş alış verişinde bulundu.

Temsilcilik Siyasi İşlerden Sorumlu Sekreteri Dilşad Şenol’un da hazır bulunduğu görüşmede, ATMB Başkanı Cafer Mahiroğlu, Birlik olarak KKTC ürünlerinin dış dünyada daha geniş pazarlara ulaşması konusunda atılacak adımlarda sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını bildirdi.

KKTC Ekonomi Bakanlığı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve üniversitelerle birlikte marka oluşturma, Avrupalı tüketicilere ulaşacak standartlar konusunda ortak konferanslar düzenlemek istediklerini kaydeden Mahiroğlu, Avrupa ülkelerindeki Türk işadamları ile Kıbrıslı Türk girişimcileri bir araya getirecek organizasyonlar yapabileceklerini ifade etti.

KKTC ÜNİVERSİTELERİ İLE İŞBİRLİĞİ

İlk adım olarak Kuzey Kıbrıs’da yüksek öğretim hizmeti veren üniversitelerle ATMB’nin birlikte bir “Marka Konferansı” düzenleyebileceğini belirten Mahiroğlu, “Bu konuda sayın büyükelçimizin de katkıları ile KKTC Ekonomi Bakanlığı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve belirlenecek üniversitede yapacağımız ilk etkinliği diğerleri takip edecek. İngiltere’deki Kıbrıslı Türk iş adamları ile ATMB üyesi Avrupalı iş adamlarını bir araya getirecek programlarda da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

KKTC’de düzenlenecek geniş çaplı bilgilendirici bir toplantıya Avrupa’daki Türk iş adamlarının katılımını sağlamaya hazır olduklarının altını çizen Cafer Mahiroğlu, “bu ziyaretle bunun ilk adımını attık” dedi.

AVRUPALI TÜKETİCİNİN TALEBİNE UYGUN ÜRÜN

Kendisi de Gazi Mağusalı olan Başkan Yardımcısı Vehbi Keleş de, ATMB’nin Kıbrıslı Türk üreticiler, Avrupalı tüketicinin beklentileri doğrultusunda bilgilendirecek programlar düzenleyerek KKTC ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

KKTC’de farklı yöresel gıda ürünleri üretildiğine işaret eden Keleş, bu ürünlerin mevcut sistemde hedeflenen pazarlara ulaşmadığını ve ülke dışına ihraç edilemediğini, engelleri ortadan kaldıracak adımları birlikte atmak istediklerini sözlerine ekledi.

OYA TUNCALI: BU GİRİŞİMLERDEN MEMNUN OLURUZ

Büyükelçi Oya Tuncalı da görüşme sırasında memnuniyetini dile getirerek, Kuzey Kıbrıs’a uygulanan uluslararası ticari ambargolar ve engelleri ortadan kaldırmaya yönelik her türlü girişime destek vereceklerini bildirdi.

ATMB’nin ziyareti ve tekliflerini ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşarak, bu adımların atılmasını hızlandıracaklarını kaydeden Büyükelçi Tuncalı, Cafer Mahiroğlu ve heyetine teşekkür ederek, bu ziyaretin gerçekleşecek ortak programlarla hedefine ulaşması dileğinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2019, 02:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20