Ünlü Türk Markası İngiltere'de 4 Yeni Şube Açıyor

Altınmarka Şirketler Grubu’nun ‘gözbebeği’ markası ‘Kahve Dünyası’ kahve ve çikolatayı birleştiren konseptiyle büyümeye devam ediyor. ‘Kahve Dünyası’ 5 yıl içinde dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olmayı hedefliyor.

Ünlü Türk Markası İngiltere'de 4 Yeni Şube Açıyor

Dünyanın 6’ncı, Türkiye’nin en büyük kakao üreticisi olan Altınmarka Şirketler Grubu’nun bünyesinde hızla büyüyen ‘Kahve Dünyası’ 5 yıl içinde dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olmayı hedefliyor. Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç, “Şu an yurtdışında 11 mağazamız var. Çin’de 100 mağaza açacağız, Amerika’ya gireceğiz. Her yıl yüzde 30-40 büyüyoruz” dedi.

1992 yılında kurulan ve bugün dünyanın 6’ıncı, Türkiye’nin ise en büyük kakao üreticisi olan Altınmarka Şirketler Grubu’nun ‘gözbebeği’ markası ‘Kahve Dünyası’ kahve ve çikolatayı birleştiren konseptiyle büyümeye devam ediyor. Birol Altınkılıç tarafından kurulan kahve ve çikolata imparatorluğunda bir süredir ailenin ikinci kuşak temsilcileri de görev alıyor. Detay Çikolata ve Detay Kahve Dilara Altınkılıç’ın Kahve Dünyası ise Kaan Altınkılıç’ın sorumluluğu altında. Türkiye’deki büyüme hızını artıran ‘Kahve Dünyası’ artık yurtdışında da hedeflerini büyüttü. Son gelişmeleri Kahve Dünyası’nın Genel Müdürü ve Altınkılıç ailesinin ikinci kuşak temsilcisi Kaan Altınkılıç anlattı.

Altınkılıç son gelişmelerle ilgisi soruları cevapladı;

Neredeyse her yerde Kahve Dünyası açıldı. AVM’lerde, caddelerde hızlı bir büyüme içine girdiniz. Kahve ve çikolatayı çok mu seviyoruz?

- Seviyoruz. Kahve Dünyası diğer kahve zincirlerinden farklı bir konseptle çıktı. Bu konsept de başarılı oldu. 2016-2017’de hızla büyüdük. Bu yıl da büyüyoruz. Yıl sonuna kadar 200 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. 2016’ya göre 2 kat büyüdük. Şu anda 160’ı mağaza olmak üzere 350 satış noktamız var. Yıl sonuna kadar 40 yeni mağaza ve satış noktası daha açmayı planlıyoruz.

Kahve zincirleri her geçen gün artıyor. Rekabet var, bu rekabette havlu atan zincirler oldu. Siz nasıl başarıyorsunuz?

- Biz bildiğiniz gibi aile şirketiyiz. Ailemizin 30 yıla yaklaşan çikolata deneyimi var. Altınmarka Şirketler Grubu’nun bir parçasıyız. Uzun yıllar Türkiye’nin önde gelen tüm çikolatacılarına hammadde sağladık. İşin mutfağını iyi biliyoruz. Her ürün kendi üretimimiz. Dışarıdan hiçbir ürünü almıyoruz. Bu yüzden de ürünlerimize çok güveniyoruz. Kahve Dünyası’nda 14 yıldır bu konuda uzmanlaştık, yenilikçiyiz. Diğer kahve zincirlerinde olmayan ürünler var bizde.

Altınmarka çatısı altında Kahve Dünyası’nın büyüklüğü nedir?

- Kahve Dünyası bizim görünün yüzümüz ama toplam işimizin sadece yüzde 10-15’i. Altınmarka 3 milyar liralık bir organizasyon ve yıllık büyüme oranı da yüzde 20. Kahve Dünyası da yılda yüzde 30-40 büyüyor.

Kaç şehirde Kahve Dünyası var?

- Şu an 32. Türkiye’de alınacak daha çok yolumuz var. Hızla büyümeye devam edeceğiz.

İNGİLTERE’YE 4 YENİ MAĞAZA

Yurtdışında mağaza açtınız. Londra nasıl bir deneyim oldu sizin için?

- 2011 yılında Londra mağazasını Turquality desteğiyle açtık. Bugünlere geldik. Bu yıl İngiltere’de 4 yeni mağaza daha açmayı planlıyoruz. Şu an yurtdışında 11 mağazamız var.

Hangi ülkelerde Kahve Dünyası var? Başka ülkelere de yayılacak mısınız?

- Suudi Arabistan, Romanya, İngiltere, Dubai ve Kuveyt’te açtık. Hedefimizde başka ülkeler de var. Amerika ve Uzakdoğu’da yoğunlaşmadık bugüne kadar ama yoğunlaşacağız. Şu anda yüzde 30-40 büyüme oranımız var. 5 yıl içinde dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olacağız. Verimli olmak için alt sistemleri oluşturuyoruz.

FİT LEZZETLER ÇIKARACAĞIZ

Sağlıklı yeme-içme alışkanlıkları artıyor. Farklı zincirler çıkıyor. Bu sizi nasıl etkiliyor?

- Tüketici alışkanlıkları değişiyor. Misafirlerimiz farklı ve hafif lezzetler talep ediyor. Biz de bundan yola çıkarak fit lezzetleri oluşturduk. Ülkemizde sağlıklı beslenme ve fit beslenme karıştırılıyor. Annem Alev Hanım yıllarca tüm ürettiklerimizin sağlıklı olmasına özen gösterdi. Örneğin biz aroma kullanmıyoruz. Çilekli ürün yazıyorsak içinde çilek var. Yoğurtlu dondurmamız var fit ürünler içinde. Müsli, granola, poriç de üretmeye başladık. Fit menümüz genişliyor. Ayrıca proteinli ürünler üretiyoruz. Avakado yağı kullandığımız ürünler var. Probadem, Protahin gibi ürünlerimiz var, bunların içinde de tahin ve badem var.

AL GÖTÜR DE BÜYÜYECEK

Yeni konsept mağazalar açmaya başladınız. Kahve Dünyası’nın bir kardeşi oldu…Neden böyle bir markaya ihtiyaç duydunuz?

Al Götür’ aslında benim üniversiteden beri aklımda olan bir mağaza zinciri. Daha genç ve dinamik. Şehirdeki hızlı hayata uygun bir anlayışla yönetlen bir yapı. İlk mağazaları açtık ve tam da beklediğimiz gibi çok iyi ilgi gördü. Türkiye genelinde 10 tane Kahve Dünyası ‘Al Götür’ mağazası var. Yıl sonuna kadar en az 15 tane daha bu formatta mağaza açılmayı planlanıyoruz. Hastaneler, AVM’ler, plazalar da açılacağız.

(Hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2018, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20