İngiltere’de Küçük İşletmelere Mali Destek Başladı

İngiltere’de Muhafazakar Parti hükümetinin daha önce açıkladığı ekonomiye destek paketi kapsamında küçük işletmelere 25 bin sterlin hibe ve kira desteği başladı.

İngiltere’de Küçük İşletmelere Mali Destek Başladı

LONDRA - İngiliz hükümeti koronavirüs salgını sebebiyle yavaşlayan ekonomiye destek vermek için açıkladığı 330 milyar sterlinlik paketten küçük işletmeler yararlandırılmaya başlandı.

Paket kapsamında küçük işletmeler 25 bin sterline kadar hibe alabilecek. Bunun yanında ödeme zorluğu çekenlerin konut kredisi taksitleri 3 ay ertelenecek.

KÜÇÜK ŞİRKETLERE 25 BİN STERLİN HİBE

Açıklanan plana göre İngiltere'deki küçük şirketler 25 bin sterline kadar hibe alabilecek.

İngiliz hükümeti daha önce de başta havacılık ve turizm olmak üzere koronavirüs salgınından etkilenecek sektörlere destek vereceğini açıklamıştı.

İŞLETMELERE “BUSINESS RATE” YARDIMI

Ticaret Bakanı Alok Sharma, 1 Nisan günü korona virüse karşı alınan tedbirlerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Sharma, 1 Nisan’dan itibaren başlayarak işletmelerin “business rate” yardımlarından faydalanmaya başladığı ve ana caddelerdeki küçük işletmelerin banka hesaplarına 25 bin sterline kadar varan para yatırımlarının yapılmaya başlandığı da açıklandı.

DOĞRU ZAMANDA DOĞRU TEDBİRLER ALINDI

Virüsün yayılmasını önleyerek, hastane tedavisi alması gereken kişi sayısını azaltmayı hedeflediklerini belirten Sharma, böylelikle NHS’e bu salgınla mücadele etmede yardımcı olmayı planladıklarını belirtti.

Sharma, salgına karşı alınan tedbirlerde bilimsel ve tıbbi tavsiyelere uyulduğunu ve doğru zamanda doğru tedbirlerin alındığını söyledi.

Bunun yanında NHS’in kapasitesini arttırmak için harekete geçildiği de belirtildi. Bu kapsamda yatakların, çalışanların ve hayat kurtarıcı ekipmanların sayısının arttırıldığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2020, 04:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20