İngiltere perakende sektöründe kriz devam ediyor

İngiltere’de perakende sektöründe (high steet mağazalarında) kriz devam ediyor. Bu durum iş kaybı ile eş zamanlı olarak işini kaybedenleri de ciddi şekilde artırıyor.

İngiltere perakende sektöründe kriz devam ediyor

LONDRA - Birleşik Krallık genelindeki ana caddelerde yaşanan perakende krizi şubat ayında da değişmedi.

Yeni verilere göre, ana caddeleri ziyaret eden kişi sayısı yüzde 7,8 azalırken, perakende sektöründe işini kaybedenlerin sayısı da bu yıl 20 bine yaklaşmış durumda.

Perakende araştırma şirketi Springboard tarafından yapılan açıklamalara göre, geçen ay ol­dukça şiddetli bir şekilde kendini gösteren yağmurlar da ana caddeleri ziyaret eden kişi sayısının azal­masında önemli bir rol oynadı.

Centre for Retail Research tara­fından yapılan araştırma ise bu yıl 27 Şubat 2020 tarihine kadar geçen sürede perakende sektöründe çalı­şan 18 bin 466 kişinin işini kaybetti­ğini gösteriyor. Bunun yanında, ka­panan dükkan ve mağaza sayısı da bin 213 olarak görülüyor.

Ocak ayında Mothercare ve Links of London firmalarının 94 mağazasını kapatması sonrasında, perakende sektöründe bir haftada 3 binden fazla iş kaybı yaşanmıştı.

Ana caddelerde yaşanan pera­kende krizi, “business rate” ücretle­rinde reform yapılması çağrılarının giderek artmasına neden oluyor.

The Guardian gazetesi tarafın­dan yayınlanan habere göre, “bu­siness rate” ücretleri gelecek yılda 8 milyar sterlinden fazla yükselecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2020, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20