ATMB Başkanı Keleş’ten yurt dışı girişim önerileri

Londra merkezli Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş, yurt dışında iş yapacak girişimcilere önemli tavsiyelerde bulundu.

ATMB Başkanı Keleş’ten yurt dışı girişim önerileri

Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş, yurt dışında var olmak isteyen Türk firmalarına önerilerde bulundu.

Yurtdışında başarılı olmanın temel adımlarından birinin, hedef pazarı ve müşteri segmentlerini iyi anlamak olduğunu belirten ATMB Başkanı Keleş, “Detaylı bir pazar araştırması yaparak, rekabet analizi, tüketici talepleri, yerel yasal düzenlemeler ve kültürel farklılıklar gibi faktörleri değerlendirebilirsiniz. Bu sayede, stratejik kararlarınızı doğru şekilde alabilir ve pazarın gereksinimlerine uygun ürün ve hizmetler sunabilirsiniz.” dedi.

Marka ve imaj oluşturmanın son derece önemli olduğu dile getiren Keleş, güçlü bir marka kimliği oluşturmanın, ürün veya hizmetinizin farklılaşmasını sağladığını ve hedef pazarda tanınabilirlik kazanmaya yardımcı olduğunu kaydetti.

GÜVENİRLİLİK, KALİTE VE YERLİ ORTAK

Yerel pazarlarda uygun marka stratejileri belirleyerek, güvenilirlik ve kalite algısı oluşturulması gerektiğini hatırlatan ATMB Başkanı kELEŞ, mutlaka yerel iş ortakları edinilmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Yurtdışındaki pazarlarda yerel iş ortakları bulmak, başarınızı artıracak önemli bir adımdır. İyi bir yerel ağ oluşturarak, distribütörler, satış temsilcileri, tedarikçiler veya yerel ortaklarla işbirliği yapabilirsiniz. Yerel iş ortaklarının bilgi birikiminden ve yerel pazarı anlama konusundaki deneyimlerinden faydalanarak, hedeflediğiniz pazarda daha etkin bir şekilde var olabilirsiniz.

Yurtdışında var olmak için etkili bir pazarlama ve iletişim stratejisi de oluşturmanız gerekmektedir. Hedef pazarda uygun kanalları kullanarak, hedef kitlenize ulaşmalı ve ürün veya hizmetlerinizi doğru şekilde tanıtmalısınız. Bölgesel fuarlar, ticaret heyetleri, dijital pazarlama ve yerel medya gibi araçları kullanarak markanızın bilinirliğini artırabilirsiniz

Yurtdışında başarılı olmanın en önemli faktörlerinden biri, kaliteli ürün veya hizmet sunmak ve müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Müşteri geri bildirimlerine dikkat ederek ürün veya hizmetlerinizi sürekli olarak iyileştirmeli ve yerel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde adapte etmelisiniz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20