Bitlis Balına, Londra’da ‘Altın Bal Ödülü'

Londra’da, düzenlenen Uluslararası Bal Yarışması’nda “Altın Bal” ödülüne layık görülen bal ürecilerine ödülleri verildi.

Bitlis Balına, Londra’da ‘Altın Bal Ödülü'

HALİL YETKİNLİOĞLU

LONDRA

Aralarında, Türkiye’den Bitlis ve Bingöl’ün de yer aldığı yarışmada, 25’i aşkın ülkeden, 600 bal çeşidinin katıldığı markalaraAltın Bal Ödülü” verildi.

Yarışmada Jüri, balın görünümü, berraklığı, aroması, tat profili, genel kalitesi ve tekstürü gibi değerleri dikkate alıyor. En iyi bal ürünleri, çeşitli kategorilerde ödüllendiriliyor ve bal üreticilerine “Altın Bal” gibi prestijli ödüller veriliyor.

Batı Londra’da Novotel konferans salonunda düzenlenen etkinlikte ödüller yarışmayı düzenleyen kurum başkanı George Kouvelis tarafından verildi.

Uluslararası Bal Yarışması’nda ‘Altın Bal’ Ödülü kazanan Bitlis Eğitim Vakfı’nın (BETAV) ödülünü Londra Temsilcisi Birgül Doğan Kılıç aldı. Geceye eşi Bektaş Kılıç ile katılan Doğan, yaptığı açıklamada, “Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı  adına bu ödülü almak benim için büyük bir onur” dedi.

Betav Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul Şubesi Başkanı Hasan Dalkıran da mesajında şu ifadelere yer verdi, “Betav Balcılık ve Arıcılık A.Ş. katıldığı Londra Uluslararası Bal Yarışması’nda Poliflora bal markaları arasında birinci seçildi ve Altın Bal ödülü kazandı.

Betav, Bitlis Bölgesindeki üreticilerden topladığı balları test yaptırarak sertifikalı balları satışa sunuyor. Betav Bitlis’li yüksek öğrenim öğrencilerine 35 yıldır burs veriyor. 4 bin 500 öğrenci mezun eden ve 600 öğrenciyi halen okutan Betav, Bitlis’te bal paketleme fabrikası açtı. Bu konuyla ilgili teneke kutu fabrikasını da eylül ayında hizmete alıyor. İstanbul ve Bitlis’te öğrenci yurtları olan Betav: yöneticilerinin açtığı, başta Eren Üniversitesi olmak üzere 10’dan fazla orta öğrenim okullarıyla gurur duyuyor.”

Yine Bitlis’ten, Uluslararası Bal Yarışması’nda “Altın Bal Ödülü’nü kazanan Tulliana marka bal üreticisi Serdar Ersan, “Bu ödülü tüm Bitlisli arıcılarımıza ve halkımıza armağan ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Gecede, Bingöl’ün kazandığı 2 ödülden birini Londra’dan Zaza FC Başkanı Ömer Baraç, Bingöl Arıcılar Birliği adınada alırken Ahmet Kaya da, Bin Sirin Bal adına ödül aldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2023, 03:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20