Türk otomotiv sektörü İngiltere pazarını hedefledi

Türk otomotiv endüstrisinin Birleşik Krallık’a yönelik ihracatında otobüs ve eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar kategorisinde birinci sırada yer alıyor.

Türk otomotiv sektörü İngiltere pazarını hedefledi

Türkiye’nin 16 otomotiv tedarik sanayi firması, fuarda sergilendi. Türk firmalar, fuar süresince yeni siparişler aldı ve iş birliklerini geliştirmek için fırsatlar yakaladı.

OİB Başkanı Baran Çelik, Birleşik Krallık’ın dünyadaki en büyük otomotiv ithalatçılarından biri olduğunu ve ülkenin Avrupa’nın ikinci büyük motorlu araç pazarı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin de en büyük ihracat yaptığı ikinci pazarın Birleşik Krallık olduğunu vurgulayan Çelik, 2018’de 2.9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdikleri ülkeye geçen yıl yaklaşık 3.3 milyar dolarlık ihracat yapıldığını ifade etti.

OİB Başkanı Baran Çelik, Birleşik Krallık’ın otomotiv ithalatının 2022’de 74 milyar dolara yükseldiğine dikkat çekerek, Türk otomotiv endüstrisinin Birleşik Krallık’a yönelik ihracatında otobüs ve eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar kategorisinde birinci sırada olduğunu belirtti.

Ayrıca, jantlar ile aksam ve parçaları ithalatında üçüncü, debriyajlar ile bunların aksam ve parçaları ithalatında altıncı, motor aksam ve parçaları ithalatında ise ikinci sırada olduklarını ifade etti. Çelik, ilk hedeflerinin ülkeye yapılan ihracatı 3.5 milyar dolar seviyesine çıkarmak ve ithalat payını yüzde 5’e çıkarmak olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20