Aytac Foods’un, Organik ve Doğal Gıda marketleri açılımı

İngiltere’deki en köklü gıda firmalarından Aytac Foods, Asya ürünleriyle yelpazesini genişletirken, organik ve doğal gıda marketleri zincirini de başyattı.

Aytac Foods’un, Organik ve Doğal Gıda marketleri açılımı

Çeyrek yüzyıla yakın süredir Birleşik Krallık ülkelerinde gıda tedarik firması olarak hizmet veren Aytac Foods, Akdeniz ve Orta Doğu ağırlıklı gıda konseptine, Asya ürünlerini de katarak, ‘İpek Yolu’ projesini hayata geçirdi.

Son yedi yıldan bu yana organik ve doğal gıda ürünlere yönelen Aytac Foods, dört yıl önce bünyesine kattığı İngiltere’nin 40 yıllık organik markası Goodness Foods ile market zincirlerini de başlattı.

Toptan gıda tedarik, Cash and Carry’den sonra Organik ve doğal gıda marketleri olmak üzere, gıda sektörünün hemen her alanında büyümesini sürdüren firma, tüketici ihtiyaçları doğrultusunda atılan adımlarla 2022 yılında yüzde 100 büyüme katederek başarılı bir yılı geride bıraktı.

Aytac Foods Operasyon Direktörü Mahyar Azarakhsh, kaliteli doğal ürünleri halka sunma kararlılığını sürdürme amaçlı olarak, Manchester’in Stockford bölgesi ile Brighton’da, Googdness Foods’un iki mağazasının servis vermeye başladığını ifade etti.

Sektörde 20 yıldan fazla tecrübeye sahip danışmanlarla, organik sektöre daha fazla yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Mahyar Azarakhsh, “Bu projelerimizden sadece biri. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımızın sonucu görülecek. Goodness Foods, organic ürün sektöründe rakiplerimizin önüne geçerek, lider olaraktır. Rakip firmalar ya organik ya da değil. Ama Aytaç, tüketicisine her iki seçeneği de seçenek sunarak bir adım daha öne geçiyor” diyerek büyümenin süreceğinin işaretini verdi.

MÜŞTERİ TALEPLERİ ÖNCELİĞİMİZ

Aytac olarak topluma faydalı izmetlere odaklandıklarının altını çizen Mahyar Azarakhsh, ikinci mağazanın birkaç ay önce açılması nedeniyle geri dönüşlere paralel olarak market zinciriyle ilgili projenin daha da net olarak şekilleneceğini söyledi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE AYTAC

Aytac Foods’un, önceliğinin iş hayatı ve topluma hizmet olduğunu hatırlatan Azarakhsh açıklamalarını, “Toplumsal çalışmalar yapıyoruz. Mesela, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremler nedeniyle etkilenen bölgelere yardım gönderen hayır kurumlarıyla çalışıyoruz. Çalıştığımız hayır kurumunun Yemen’e de yardım gönderdiğini biliyoruz. Bu hayır kurumu, dünyanın neresinde ihtiyaç olursa, oralara yardım gönderiyor. Sadece ticaretle değil, toplum sorunlarıyla da yakından ilgiliyiz” diye sürdürdü.

“İPEK YOLU PROJESİ” İLE FARKLI TOPLUMLARI BİRARAYA GETİRİYORUZ

Aytac olarak, daha uygun fiyata alış veriş yapmak isteyen müşterilere yönelik olarak birkaç sene önce ‘Cash and Carry’nin hizmete girdiğini hatırlatan Azarakhsh, bununla eş zamanlı olarak Britanya’da sayısı oldukça yüksek olan Asya kökenli tüketicileri hedef alan başka bir kanal açtıklarını kaydetti.

Azarakhsh, “daha önce sadece Akdeniz ve Orta Doğulu tüketicilere hitabeden Aytac, yakın dönemden itibaren Asyalı tüketiciye de yöneldi. Biz bunu ‘İpek Yolu Projesi’ diye adlandırıyoruz. Bu proje oldukça başarılı oldu. Halen Londra’da perekande müşterilerimize hizmet sunan Cash and Carry’nin ikincisini, Kuzeydeki müşterilerimiz için Manchester’da açmayı planlıyoruz. Kuzeydeki diğer Cash and carry’ler sadece toptancılara hitap ettiğinden, Manchester’daki Cash and Carry’imiz bölgede bir ilk olacak. Bunun dışında başka projelerimiz de var ancak bunları daha sonra açıklayacağız” diye konuştu.

ASYA ÜRÜNLERİ YELPAZESİ OLDUKÇA GENİŞ

Aytac Foods Operasyon Direktörü Mahyar Azarakhsh, ürün yelpazesine kısa süre önce kattığı Asya ürünlerinin küçümsenemeyecek bir seviyeye ulaştığını ise şu sözlerle dile getirdi:

“Aytac Foods, Asya süper marketlerinin Asyalı müşteriler için sattığı ana ürünlerin en az yüzde seksenbeşini satıyor. Bunlar arasında bilinen ve çok tüketilen ürünleri, Shan Masala, KTC, Raja spices, Khanum Ghee, Nerhati, Grace, Dunn’s River, MDH, Gits, Fudco, East End, Natco, TRS, Taj Frozen, Yearsley, Tilda Basmati, Veetee Naga, Tolly Boy Rice, Laila Basmati, Salam Basmati Rice, Shana Frozen, Wakefield, Ahmed Pickles, Ahmad Tea, Regal Snacks, Delgaty olarak sıralayabiliriz.

Nisa’nin ev yapımı samosaları, safran, baharatlarda popüler markalardan Laziza’nın yanı sıra Raja’nın da çeşitlerini bulunduruyoruz. Royal Tea ve Masala, Mukti tea gibi çeşitli çayları da bulunduruyoruz. Geriye çok az yiyecek markası kalıyor. Biz ayrıca sadece yiyecek değil, kozmetik ürünler de konseptimizde yer veriyoruz. Mesela Vatika saç boyaları, Daver sampuan ve sabunları, saç yağları, cilt ve vücut bakımı gibi her türlü ürün mevcut. Bunlardan ayrı olarak, dondurulmuş gıdalarda da oldukça geniş bir ürün yalpezemiz mevcut. Mesala, Asyalı toplumun kullandığı popüler ürün, mango lassi, yoğurtla yapılan içecek, diyet yoğurt, bütün deniz ürünlerini sayabiliriz. Ayrıca, Tilda ürünlerinin yanı sıra Viti, Laila, Bacha, Kohinoor markalı pirinçleri de satıyoruz. Bu markalar basmati pirinç piyasasının en az yüzde atmışını aralarında kontrol ediyorlar. Asyalı toplumun önemsediği ve tükettiği tüm ürünleri bulunduruyoruz. Hem perakende alış veriş yapanlara hem de  dükkan sahipleri bütün bu ürünleri bizden temin edebilirler.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2023, 02:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20