Körfez Kültür Festivali "Türk Obası"nda Türk Kahvesi

Kuveyt'te düzenlenen 'Körfez Kültür Festivali'nde 'Türk Obası' kuruldu. Türk Obası'nda ziyaretçilere 'Sultan of Ottoman' Türk Kahvesi ikram edildi.

Körfez Kültür Festivali "Türk Obası"nda Türk Kahvesi

KUVEYT - Kuveyt'te düzenlenen Körfez Kültür Festivali kapsamında Sabah el-Ahmed Miras Köyü'nde Türk Obası kuruldu.

Kuveyt Emiri Divan Bakanı Şeyh Ali Cerrah es-Sabah ve Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak tarafından gerçekleştirilen Türk Obası'nın açılışına, çok sayıda Kuveytlinin yanı sıra bu ülkede ikamet eden Türkler de katıldı.

Açılış sırasında açıklamalarda bulunan Kuveyt Emiri Divan Bakanı Sabah, Türk Obası'nı, Sabah el-Ahmed Miras Köyü'ne yapılan önemli bir katkı olarak nitelendirdi.

Türk Obası'nın Türk medeniyetini somutlaştıran kültürel ve sanatsal objeleri içerdiğini söyleyen Sabah, obanın açılışının iki dost ülke arasındaki iş birliğini yansıttığını ifade etti.

Büyükelçi Koytak da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, desteklerinden dolayı Kuveyt Emiri Divan Bakanı Sabah'a, emeği geçenlere ve katılımlarından dolayı da tüm dost ve vatandaşlara teşekkür etti.

ZİYARETÇİLERE ‘SULTAN OF OTTOMANTÜRK KAHVESİ

Festivale katılan ünlü kahve markası Mambocino açtığı standda ziyaretçilere firmanın ürünü olan ‘Sultan of Ottoman’ Türk Kahvesi ikram etti.

Firmanın kurucusu Nedim Aydoğdu, ‘Türk Obası’nda açılışa katılanlar ve ziyaretçilere kahve ürünlerini tanıttı. Ayrıca her ziyaretçiye kahve ikramında bulundu.

Mambocino’nun standı görev alan geleneksel kıyafietler içindeki Türk kızı kum ocağında pişirdiği leziz kahvelerle tanıtımın sembolleri arasında yer aldı.

KÖRFEZ KÜLTÜR FESTİVALİ 29 ŞUBAT’A KADAR AÇIK

Körfez Kültür Festivali çerçevesinde deve, kuş, koyun ve at yarışları gibi farklı etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Sabah el-Ahmed Miras Köyü'nde  başlayan Körfez Kültür Festivali, 29 Şubat'ta sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20