TBEA, Coventry'de Girişimcilere, ‘Şirket Muhasebe’ Etkinliği Düzenledi

Bir yılı aşkın süredir faaliyet gösteren (TBEA) Coventry’de düzenlediği etkinlikte iş insanlarını muhasebe, vergi, ithalat ve ihracat uygulamaları hakkında bilgilendirdi. Etkinliğe Türkiye'nin Manchester Başkonsolosu Sayın da etkinliğe katılarak faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

TBEA, Coventry'de Girişimcilere, ‘Şirket Muhasebe’ Etkinliği Düzenledi

İngiltere’de faaliyet gösteren Turkish-British Entepreneurs Association - Türk İngiliz Girişimciler Birliği’nin (TBEA) düzenlediği “İngiltere’de Şirket Muhasebe İşlemleri” konferansı Cuma günü Coventry Üniversite kampüsünde gerçekleşti. Etkinliğe Türkiye’nin Manchester Başkonsolosu Seyfi Onur Sayın da katıldı.

Derneğin Kurucu Üyesi Musa Özsoy, Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerle ilgili sunum yaptığı sunumda, depremzedelerle dayanışma ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekilerek bunun sürdürülmesi çağrısı yapıldı.

ŞİRKET KURULUŞU, VERGİLENDİRME VE ULUSLARARASI TİCARET

Mali Müşavir Altan Varol’un konuşmacı olduğu konferansa farklı sektörlerden girişimciler ve iş insanları katıldı.

Altan Varol, İngiltere’de şirket kurmanın çeşitliliği ve farklarını anlattığı konuşmada, özellikle Ankara Anlaşmalıların yoğunlukla tercih ettiği Sole Trader ile Limited Şirket işlemlerini anlattı. İşletmelerin sorumlulukları, kuruluş şartları, vergi dönemleri ile vergi oranlarını karşılaştırmalı olarak özetleyen Varol, ayrı ayrı bu işletmelerin avantaj ve dezavantajları ile Nisan 2023 döneminde olası vergi güncellemeleri hakkında paylaşımlara yer verdi.

Altan Varol, bu bilgilerin yanısıra uluslararası ticaret, vergilendirme gibi konularda da katılımcıların sorularını cevapladı.

Derneğin Kurucu Eş Başkanı Zeynep Turudi de kendi yaşadığı tecrübeler, Türkiye ile İngiltere arasındaki ithalat-ihracat, vergilendirme ve uluslararası ticarette İngiltere düzenlemeleri ile ilgili bilgilerini paylaştı.

Derneğin eş başkanı Ahmet Ferruh Öncü ve Marka Uzmanı ve Şirketler Danışmanı H. Hakan Yıldırım da konferans sırasında katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirme de bulundu.

BAŞKONSOLOS SAYIN MANCHESTER’DE VERİLEN HİZMETLERİ ANLATTI

Toplantıya katılan Türkiye’nin Manchester Başkonsolosu Seyfi Onur Sayın da başkonsolosluğun depremin olduğu 6 Şubat gününden itibaren hizmet vermeye başladığını hatırlatarak, verilen hizmetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Başkonsolos Sayın, başkonsolosluğun yeni kurulmuş olduğunu hatırlatarak, yeni kurulmuş olmaktan kaynaklanan eksiklere rağmen birçok servisin verildiğinin altını çizdi.

Manchester Başkonsolosluğunun ülkenin geniş bir alanında yerleşik Türk vatandaşları için kolaylık sağlayacağını umduğunu belirten Sayın özetle, “vatandaşlarımız ve bu bölgelerde yaşayan diğer hizmet almak isteyenler vize Londra veya Edinburgh’a gitmek zorunda kalmayacak. Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinde oy verme işlemleri açasından da Manchester Başkonsolosluğumuz hizmete katkı sağlayacak” dedi.

Başkonsolos Seyfi Onur Sayın, başkonsolosluğun alt yapısının tamamlanmasına kadar geçecek sürede randevu sisteminin de belli aralıklarla servis vereceğinin altını çizerek, vatandaşlardan gelecek taleplerin tamamına yakının karşılanacağını sözlerine ekledi.

TBEA HAKKINDA

Türk- İngiliz Girişimciler Birliği (Turkish & British Entrepreneurs Association-TBEA), 2022 Ocak ayında İngiltere’de yaşayan bir grup girişimci tarafından kuruldu.

Zeynep Turudi ve Ahmet Ferruh Öncü eş başkanlığında hizmet veren derneğin yönetim kurulu, Dr. H. Hakan Yıldırım, Aslıhan Foster, Altan Varol, Esma Bike Irmak Bostancı ve Musa Özsoy’dan oluşuyor.

Birliğin Genel Amaçları;

İngiltere’ye ülke dışında gelmiş girişimcilerimizin Birleşik Krallıktaki ticari faaliyetlerine katkıda bulunmak

Türkiye-Birleşik Krallık hattında ticaret yapan girişimci ve iş insanlarımızın ticaretlerinin gelişmesine katkı sağlamak

Birleşik Krallık’ta yaşamaya başlamış girişimcilerin ticari yaşamları dışında sosyal yaşamlarını da geliştirecekleri, ülkeye uyum sağlamalarına yardımcı olmak

Yeni iş bağlantılarının oluşması için faaliyetlerde bulunmak

Birleşik Krallık’ta yeni faaliyetlerine başlamış Türk girişimcilere destek olmak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20