ATMB'nin programında "Avrupa’da Türk Markası" konuşuldu

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) yeni dönem faaliyetlerinin başlaması münasebetiyle Londra yemekli program düzenledi. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Koray Ertaş'ın da davetliler arasında yer aldığı programa farklı sektör temsilcisi iş insanları bir araya geldi.

ATMB'nin programında "Avrupa’da Türk Markası" konuşuldu

LONDRAAvrupalı Türk Markalar Birliği'nin (ATMB) Londra’da düzenlediği iftarda, birliğin yeni yönetim kurulu ile iş insanları bir araya geldi.

ATMB’nin iftar programında konuşan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türk markalarının bütün dünyadaki varlığının Türkiye'nin marka değerine de katkı sunduğunu söyledi.

ATMB Başkanı Vehbi Keleş'in ev sahipliğinde Londra'da düzenlenen iftara Ertaş'ın yanı sıra Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Tarık Sönmez, eski milli kaleci Rüştü Reçber ile çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı.

BÜYÜKELÇİ ERTAŞ: HER TÜRK MARKASI, TÜRKİYE’NİN TANITIMI

İftar programında bir konuşan Büyükelçi Osman Koray Ertaş, markalaşmanın sadece ticari alanda değil birçok alanda önemli olduğuna işaret ederek ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri olduğunu söyledi.

Türkiye ve Türk markalarının son yıllarda marka değeri açısından önemli mesafeler kaydettiğini ifade eden Ertaş, "Burada herhangi bir markette satılan ürünümüz veya herhangi bir evde kullanılan bir beyaz eşya, esasen diplomasimize ve ülkemizin yumuşak gücüne ve ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor." diye konuştu.

Londra'nın Putney bölgesindeki Beyzade Turkish Kitchen’da gerçekleşen iftarda konuşan Ertaş, "Ülkemizin markalarının bütün dünyadaki varlığı ülkemizin marka değerine büyük katkı sağlıyor. Esasen birlikte büyüyoruz." ifadelerini kullandı.

TARIK SÖNMEZ: İNGİLTERE ÖNEMLİ TİCARİ ORTAK

Ticaret Başmüşaviri Tarık Sönmez de konuşmasında İngiltere'nin Türkiye açısından önemli bir ticari ortak olduğunu belirtti. İngiltere'yle ticarette Türkiye'nin fazla verdiğinin altını çizen Sönmez, Ticaret Başmüşavirliğinin tüm Türk yatırımcı ve iş insanlarına açık olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’NİN DIŞ TİCARET ARTIŞINDA ATMB BÜYÜK ROL ÜSTLENECEK

Londra merkezli olarak 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren ATMB’nin yeni dönemde yönetim kadrosunu güçlendirdiğini belirten Başkan Vehbi Keleş, Türkiye’nin dış ticaretinin artışında, Türk markalarının önemli rol üstleneceğini kaydetti.

Avrupalı Türk Markalar Birliği’nin yeni dönemde faaliyetlerini önemli derecede artırarak yoluna devam edeceğini hatırlatan Keleş, “Avrupalı Türk Markalar Birliği, 2014 yılında dönemin Ekonomi Bakanı’nın da teşvikiyle bir grup iş insanı bir araya gelerek kuruldu.

‘Avrupa’daki Türk işletmelerinin güçlü ve kalıcı birer marka haline gelmesini sağlayarak global Türk markaları ortaya çıkarma’ düşüncesiyle kurulan ATMB, Avrupa’daki Türk firmalarının daha fazla katma değer üreten markalara dönüşmesi için çalışacak. Türkiye’nin markalaşma politikasını Avrupa’daki Türk firmalarına taşıma misyonunu geliştirerek sürdürecek” dedi.

TÜRKİYE’NİN DIŞ TİCARETİNİN DAHA DA ARTMASI İÇİN

ATMB Başkanı Vehbi Keleş ise konuşmasında birlik ve Türk iş insanları olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yönelik üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye-İngiltere arası ticaret hacminin artması, iki ülke iş insanları arası bağlantıların kurulması, Türk iş insanlarının İngiltere'deki sisteme entegrasyonunun çözümü için çalıştıklarını belirten Keleş, “Burada farklı sektörlerden sanayici, yatırımcı, finansçı, hukukçu ve daha bir çok farklı alanda faaliyet gösteren girişimcinin bir araya gelmesi güzel ülkemiz Türkiye’nin ekonomik kalkınması açısından çok önem taşıyor.” dedi. 

Keleş “Markalar Birliği’nin yeni başkanı olarak, yönetim kurulumuz ve istişare kurulumuz, Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin artması için elimizden geleni yapacağımızın altını çizmek istiyorum.” diye konuştu.

2014 yılında Londra’da kurulan Avrupalı Türk Markalar Birliği  kıta Avrupası ve Birleşik Krallık ülkelerini kapsayan bir iş dünyası örgütü.

ATMB YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu Başkanlığını Gima UK CEO'su Vehbi Keleş'in yaptığı birliğin başkan yardımcıları Truede CEO'su Zeynep Turudi, Aytac Gıda CEO'su Recep Ercan, Albruesan CEO'su Ali Keskinbıçak ve Pitacss Limited CEO'su Levent Acı'dan oluşuyor.

Doğtaş-Yataş UK CEO'su Reşat Guliyev, BiCity Tekstil CEO'su Mehmet Şar, Vatan Catering CEO'su Tuncel Nalbantoğlu, Bowling and Co CEO'su Hüseyin Hüseyin, LGMO Consultancy Ltd Ahmet Ferruh Öncü, Londra'daki İstikbal Mobilya  Direktörü Ramazan Güncegörü, Dicket Dentals CEO'su Ahmet Mehri ve Stone Crest CEO'su Murat Yurtseven de yönetim kurulu üyesi olarak ATMB'de yer alıyor.

Birliğin genel  sekreterliğini ise Eurovizyon & Eurobusinesslife kurucusu Mustafa Köker üstlendi.

https://www.avrupalimarkalar.com

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2023, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20