13 Türk firması teknoloji ihracatı için İngiltere pazarında

Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı kapsamında, 13 Türk teknoloji firması İngiltere pazarına açılıyor.

13 Türk firması teknoloji ihracatı için İngiltere pazarında

İSTANBUL - İTÜ ARI Teknokent öncülüğünde NBT Digital partnerliğinde yürütülen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nın 17. dönemi 17 Nisan’da başlıyor.

İTÜ Arı Teknokent'ten yapılan açıklamaya göre, teknoloji firmalarının yereldeki başarısını global pazarlarda da sürdürmesini sağlamak amacıyla İTÜ ARI Teknokent tarafından NBT Digital partnerliği ile yürütülen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı kapsamında, 13 Türk teknoloji firması İngiltere pazarına açılacak.

Teknoloji firmalarına bugüne dek globalde 4 kat ihracat artışı sağlayan program, bu yıl toplam 13 firmaya İngiltere pazarına giriş, yeni pazarda tutunma ve büyüme odağında destekler sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Ticaret Bakanlığı’nın Tekno-Hızlandırıcı İhracat Proje Desteği ile gerçekleştirdikleri programda uluslararası bağlantılara erişim, iş modeli ve strateji geliştirme fırsatlarının yanı sıra eğitim, mentorluk, danışmanlık ve doğru kişi/kurumlara erişim desteklerinin yer aldığını vurguladı.

213 FİRMA INNOGATE PROGRAMINDAN FAYDA SAĞLADI

Geçen yıl gerçekleştirdikleri Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı kapsamında 13 firmanın İngiltere pazarında potansiyel müşteriye erişim fırsatı yakaladığını belirten Dikbaş, "Bu firmaların 60’tan fazla iş birliği gerçekleştirdi. Ayrıca, 2014 yılından bu yana uygulanan program sayesinde bugüne kadar 213 firma fayda sağladı. Bunlardan 118’inin ABD, 13’ü ise İngiltere sürecine dahil olarak programın başarılı mezunlarından." ifadelerini kullandı.

Innogate UK Programına katılacak 13 Türk teknoloji firması ise şu şekilde:

"Archi’s Academy, Fansupport, Florawise, Kidolog, Medicasimple, Myth Ai, Peakup, Poilabs, Sechard, Sensemore, Tahsilist, Uniqgene, Witwiser"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20