ATMB Başkanı Keleş, Azerbaycan’da bir dizi temas gerçekleştirdi

ATMB Başkanı Vehbi Keleş, iş dünyası iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Azerbaycan’nın başkenti Bakü’de temaslarda bulundu.

ATMB Başkanı Keleş, Azerbaycan’da bir dizi temas gerçekleştirdi

Avrupalı Türk Markalar BirliğiATMB Başkanı Vehbi Keleş, yaz döneminde gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Azerbaycan Cumhuriyet Meclisi ve SMB Başkanlığıyla Bakü’de bir araya geldi.

Beraberinde yönetim kurulu üyesi Rashad Guliyev ve Genel Sekreter Mustafa Köker’le Azerbaycan’ı ziyaret eden Keleş, Cumhuriyeti Milli Meclisi Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komitesi Başkanı Tahir Mirkishili ile Bakü'de görüştü.

Görüşmede, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komitesi üyesi Rufat Guliyev; Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komitesi üyeleri Mahir Abbaszade, Gulshan Taghiyeva; Milli Meclisi'nin uluslararası ilişkiler bölümünün baş danışmanı Ruslan Ismayılov da hazır bulundu.

Tatil olmasına rağmen toplantıda hazır bulunan Azerbaycanlı yetkililer ile ATMB heyeti arasında gerçekleşen görüşmede, Azerbaycan ile Avrupa ülkeleri ve İngiltere arasında ticaretin artırılarak ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinde ATMB’nin birikimlerinden faydalanılması konuşuldu.

ÜLKELER ARASI TİCARETİN DERİNLEŞMESİ HEDEFLENİYOR

ATMB Başkanı Vehbi Keleş burada yaptığı konuşmada, ATMB'nin Avrupa ve komşu ülkelerle ticari ve ekonomik ilişkilerini derinleştirererek, Türk iş dünyasının bu pazarlarda daha etkin olmasını sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Keleş, Kıta Avrupası ve Birleşik Krallık ülkelerini kapsayan iş dünyası birliği olarak 2014 yılında kurulan ATMB’nin yeni dönemde faaliyetlerini yoğunlaştırarak sürdüreceğini kaydetti.

AZERBAYCAN’IN İHTİYACI: MARKALAŞMA İÇİN TECRÜBE VE TANITIM

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komitesi Başkanı Tahir Mirkishili, memnuniyetini belirterek, dış ticarette Türkiye’nin tecrübelerinden yararlandıklarını hatırlattı. Azerbaycan’ın ihracatının yüzde 80’inin petrol, yüzde 20’lik kısmının ise diğer ürünlerden oluştuğunu hatırlatan Mirkishili, bu rakamı yukarı çekecek girişimlere açık olduklarını ifade etti.

İhracatta markalaşmanın önemine vurgu yapan Mirkishili, “bizim ihtiyacımız tecrübe ve tanıtım” dedi.

Tahir Mirkishili, ATMB’nin, Türk Devletleri Teşkilatı ile temaslarını sıklaştırarak tecrübe paylaşımında bulunmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda hazır bulunan diğer katılımcılar da, Avrupa ve diğer ülkelerdeki Türk markaları arasında Azerbaycan ürün ve markalarının yer alması konusunda ATMB’nin tecrübelerinden yararlanmanın faydalı olacağını dile getirdiler.

Keleş ve beraberindekiler, temaslar kapsamında, Küçük ve Orta Ölçekli İş Geliştirme Ajansı - SMB Başkan Yardımcısı Natig Hasanov ile de bir toplantı gerçekleştirdi.

Hasanov, başkanı olduğu SMB’nin ülkedeki girişimcilere sağladığı imkanları anlattı.

Azerbaycanlı girişimcilerin, Avrupa ve diğer ülkelerde daha fazla görünür olmaları için ATMB ile temaslarının geliştirilerek sürdürülmesinin faydalı olacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2023, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20