ATMB Başkanı Vehbi Keleş, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile bir araya geldi. Görüşmede İSO Meclis Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan ile ATMB Genel Sekreteri Mustafa Köker de hazır bulundu.

ATMB Başkanı Vehbi Keleş, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı İSO genel merkezi Odakule’de ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye’nin Avrupa pazarındaki pozisyonu ve bu alanda yapılacak iş birlikleri değerlendirildi.

Ziyarette, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan ile ATMB Genel Sekreteri Mustafa Köker de hazır bulundu.

Toplantıda, Avrupa ekonomisindeki son gelişmeler, Türk firmalarının markalaşma sürecine katkı sağlama amacı güden ATMB’nin faaliyetleri, ve Türk sanayisinin Avrupa pazarında daha rekabetçi hale gelmesi için atılabilecek adımlar konuşuldu. Bu bağlamda, iki kurumun sahip olduğu birikim ve deneyimin nasıl kullanılabileceği üzerinde duruldu ve gelecek dönemde atılabilecek ortak adımlar masaya yatırıldı.

ATMB Başkanı Vehbi Keleş, yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık’ta iş hacmi en yüksek olan Türk iş insanlarının oluşturduğu bir birlik olduklarını belirtti.

Keleş, ticaret hacmi bir milyar sterline yaklaşan girişimcilerin, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin büyümesi için önemli bir kapasiteye sahip olduğunu hatırlatarak, İstanbul Sanayi Odası bünyesindeki firmaların, Birleşik Krallık’ta yatırım yapmak isteyenlerin ATMB ile daha yakın ilişkiler geliştirme arzusunu dile getirdi.

Keleş ayrıca, yatırımların sadece ekonomik değerin ötesinde, aynı zamanda iki ülke arasındaki dostluk ve anlayışın güçlenmesine de katkı sağladığına vurguladı. Türk ve İngiliz iş dünyasının entegrasyonu, ekonomik büyüme ve istihdam yaratma potansiyeli taşıdığı; Bu yeni süreçte, İstanbul Sanayi Odası gibi prestijli bir organizasyonla işbirliği yapmak, ATMB’nin Avrupa’da güçlü bir şekilde temsil edilmesine yardımcı olan projelerini daha da ileriye taşımak istediklerini ifade etti.

Toplantının sonunda, yatırım ve ticaretin yanı sıra, inovasyon, teknoloji transferi ve kapasite geliştirme alanlarında da birlikte çalışabileceklerine dair ortak bir vizyon üzerinde anlaşıldı. Bu vizyon doğrultusunda, İstanbul Sanayi Odası ile işbirliğini sıkılaştırmak ve daha somut adımlar atmaya yönelik bir yol haritası oluşturmak üzere mutabık kalındı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2023, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20