Türk mobilya sektörü için Avrupa hala büyük potansiyel

İş adamı Ramazan Güncegörü, ekonomik dalgalanmalara rağmen, Avrupa pazarının Türkiye mobilya sektörü için hala önemli potansiyele sahip olduğu belirtti.

Türk mobilya sektörü için Avrupa hala büyük potansiyel

LONDRA -  Türkiye, Almanya ve Birleşik Krallık’ta, perakende ve online mobilya alanında hizmet veren Reyna Furniture Limited şirketi ortaklarından Ramazan Güncegörü, Türk mobilya sektörünün Avrupa pazar payının hak ettiği seviyeye geleceği konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

İstikbal Mobilya’nın Londra’daki iki mağazasının da işletmecisi olan Güncegörü, son zamanlarda dünyada yaşanan ekonomik sarsıntılardan mobilya sektörün de olumsuz yönde etkilendiğini hatırlattı.

DURAKLAMAYA RAĞMEN BÜYÜK FIRSATLAR VAR

Türk mobilyasının 30 yıla yakın süredir Avrupa ülkeleri ve Birleşik Krallık pazarında yerini aldığını belirten Güncegörü, “Yeni markalar, yeni mağazalar açılıp, müşterilere Türkiye'de üretilen yeni çıkan modellerin süratli bir şekilde bu ülkelerdeki müşterilerin evlerine, kaplarına teslim edilmesi için tüm olanaklar sağlandı. Türk mobilya sektörü, sürekli yükseliş ivmesindeyken son birkaç yıl içerisinde tüm dünyada olduğu gibi bir duraklama içerisine girdi. Ama sektörde hala büyük açık ve hala büyük fırsatlar var. Gelecekte, pazarda yerini daha da büyütecektir” dedi.

ÜLKELERE TARZ VE TASARIM GELİŞTİRİLMELİ

Türk markalarının, Avrupa ülkelerinin yanısıra, İngiltere mobilya pazarında daha görünür olması için, İngiliz toplumun tarzına uygun üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Ramazan Güncegörü, “Bir uyum sorunundan söz edebiliriz. Özellikle koltuklar ve bazı yemek odası modellerinde bu uyumsuzluk kendini belirgin şekilde hissettiriyor. Türkiye’nin mobilya tarzı, İngiliz tüketiciler için alışılmıştan farklı. Bu farkı ortadan kaldıracak model ve tasarımlara yönelmemiz gerekiyor. İngiltere pazarında, başarılı olunmak isteniyorsa, Türk mobilya markalarının İngiliz mobilya tarzına, bu ülkenin evlerine, teslimat koşullarına, saklama şartlarına uygun üretilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Ramazan Güncegörü, Londra’daki Türk müşteri potansiyelinin fazla olması, teslimat kolaylığı, montaj gibi nedenlerden dolayı Türk mobilya sektörünün ülke geneline yeterince ulaştırılamadığını ve başkent Londra’da yoğunlaştığını vurguladı.

TÜKETİME UYGUN ÜRÜN TARZINA AĞIRLIK VERİLMELİ

Teslimat sorunun çözülmesi, bu ülkeye uygun model ve tarzların artırılması durumunda, Birleşik Krallık'ın diğer şehirlerine de Türk markalarının ulaştırılabileceğini belirten Güncegörü şöyle konuştu:

“Dünyada çok fazla mobilya tarzı var. Türk mobilyası da bu tarzlardan biri. Türk mobilyası yer kaplayan büyük mobilya ama Avrupa'da ve İngiltere'de evler küçük maalesef. Bizim mobilyayarımız bu ülkenin evleri için büyük. Evler küçük olduğu için bu ürünlerin teslimatı zor yapılıyor. Yani çoğu ürünün küçük versiyonunun da üretilmesi gerekiyor ki, evin içerisinde daha şık görünsün, daha uyumlu olsun. Mobilyadaki en büyük problem, uyum ve büyük tarzdan olmasından kaynaklanıyor.”

Ramazan Güncegörü, firma olarak, İngiltere pazarındaki kısa süreli hedeflerinin, marka bilinirliğini arttırmak, şube sayısını çoğaltmak ve online pazarda güçlenmek olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2024, 01:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20