Duayen turizmci Şenel Gürlek’ten, tatilcilere özel fiyat

Antalya Kemer’de hizmet veren Tu Casa Gelidonya Hotel'in işletmecisi Şenel Gürlek, İngiltere’den gidecek tatilcilere özel fiyat uygulayacağını açıkladı.

Duayen turizmci Şenel Gürlek’ten, tatilcilere özel fiyat

Yaz turizm sezonu hareketlenirken, Türkiye’nin gözde turizm bölgelerindeki turistik tesisler tatil için gidecekler için kaliteli servis sunmaya hazır.

Antalya’nın Kemer ilçesinin gözde tesislerinden “Tu Casa Gelidonya Hotel'in işletmecisi Şenel Gürlek, “Londra’daki seyahat acentası Edwin Holidays üzerinden gelecek konuklara özel fiyat uygulayacağız” dedi.

Londra’da sosyal projelere desteği ile de bilinen Edwin Holidays’in de ortağı olan Gürlek, “tatil programı için Edwin Holidays'i tercih edenler daha iyi ve uygun tatillerle dönecektir. Biz de oradaki sosyal etkinliklere daha çok destek olabileceğiz” diye konuştu.

Deneyimli turizmci Şenel Gürlek, Gazeteci FARUK ESKİOĞLU sorularını cevapladı...

İşte o söyleşi:

- Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

- İstanbul'da Turizm ve Otelcilik okuduğum yıllarda 1989'da sektöre staj yaparak başladım. 1995'te İngiltere'de yaşadım fakat Türkiye'yi tercih ettim. 1997'den bu yana Anlatya'da çeşitli turizm işletmelerinde çalıştım ve 2017'de üst düzey yöneticiyken de kendi işimi kurmak üzere ayrıldım. Aynı yıl kendi markamız "Tu Casa"yı kurdum ve Antalya Kemer'de "her şey dahil" Tu Casa Gelidonya'yı işletmeye başladık. Kuruluş yılından bu yana savaştı, salgındı bütün badireleri başarıyla atlattık ve bu güne geldik.

- Tatilciler neden Tu Casa Gelidonya'yu tercih ediyor?

- Ürün hizmet kalitesi ve fiyata baktığınız zaman farkı görecek ve uygun fiyata iyi hizmet alabilecekler. Paralarını çar çur etmeyecekler. Orta sekmende, ne istediğini bilen şehrin göbeğinde, limana eğlence ve alış yerlerine yürüme mesafesinde olmasına rağmen cennet gibi kocaman bir bahçemiz var. Portakal ağaçları ve çiçeklerin arasında keyifli bir yer. Keyif almak, tatilin tadını çıkarmak ve farklı yerler görmek istiyorlarsa Tu Casa Gelidonya'yı tercih etmeliler. Burası pek çok tarihi mekana da çok yakın. Kimera Yanartaş, Olimpos, Likya yürüyüş yolları, Adrasan ile Kemer'in kendi içindeki gezi alanları misafirleri tarihi bir yolculuğa da çıkaracaktır. Burası dağın, denizin, yeşilin ve mavinin buluştuğu bir yer. Biz de Tu Casa Gelidonya olarak bu güzelliklerin merkezindeyiz. "Onun için tercih edilmeliyiz" diyoruz.

Ayrıca hem personelimiz hem de işin başında olarak kendim misafirlerin her şeyiyle bire bir ilgileniyoruz. Çözüm odaklıyız. Misafirlere sorun yaratmak için değil, onların sorunlarını çözmek için buradayız.

- "Tu Casa"nın anlamı nedir?

- "Tu Casa" İspanyolca'da "Eviniz" anlamındadır. Biz misafirlerimize ev rahatlığı sunuyoruz. Gelidonya'da Türkiye'nin en güney ucundaki bir fenerin adıdır.

- Kapasitesi ve sezon tarihleri nasıl?

- 1 Nisan'da sezona başlıyoruz ve Kasım'ın ilk haftası kapatıyoruz. 500 yatak kapasiteli olup yazın personel sayımız 105'e kadar çıkıyor. Müşterilerimizin yüzde 95'i yurtdışından diyebiliriz.

- Sektörde başka kardeş şirketleriniz de var sanırım?

- Antalya'nın en değerli bölgesi Kaleiçi'nde 10 odalı butik tesisimiz "Tu Casa Linda" var. "Tu Casa Linda"nın bahçesinde çok güzel bir cafe bistrosu bulunuyor. Kışın ve yazın  ayrı güzellikte olup, 12 ay hizmet veriyoruz. Londra'da da ortağımız Uğur Bulut ile 2019'da Edwin Holiday'i kurduk.

Edwin Holiday'in 12 Mart 2020'de açılışını yaptık  14 Mart'ta da salgın patladı. Biz yine de durmadık orada yıllardır çalışan Türk acentelerin yapamadığını biz gerçekleştirdik. Ankara'dan özel izin ile 14 tali uçuşu biz gerçekleştirmiş olduk. Oradaki acenteci arkadaşlarımız ile de bilet satışı yaptık. Sonrasında da oradaki mücadelemiz hep birlikte hareket etmek üzerine oldu. Türk Acenteciler Birliği'nin kurulmasına ön ayak olduk fakat devamında bütünlüğü yakalayamadık. Oysa birlikte pek çok başarıya imza atabiliriz. Burada devlet nezdinde destekler alabiliriz. Herkes birbirinin yaptığını yapmaya çalışıyor. Oysa yapılabilecek bir sürü ortak farklı proje var, örneğin hem Türkiye'de hem Londra'da çeşitli festivaller yapılabilir. Ama maalesef yapamıyoruz, biz de tek olarak her şeye yetişemiyoruz.

Edwin Holidays olarak hotel, transfer, uçak, paket tatil, turlar ve bunun dışında sağlık turizmindeyiz. Yatırım yapmaya devam ediyoruz. Londra'daki bizim toplumdan destek istiyoruz. Biz iki emektar olarak o işi açtık ve yoğun bir şekilde de emek vermeyi sürdürüyoruz. İşimizi düzgün ve temiz yapıyoruz. "Benim sorunum değil" diyerek kafamızı çevirmiyor, her sorunu çözmeye çalışıyoruz. Edwin Holidays'e verilecek destek daha iyi ve uygun tatillerle dönecektir. Biz de oradaki sosyal etkinliklere daha çok destek olabileceğiz.

- Topluma başka mesajınız var mı?

- Oradaki insanlarımızın zor şartlarda gittiler ve öyle de yaşıyorlar. Kendileri ve çocuklarını başka bir ülkeye adapte etmek hiç de kolay değil biliyorum. Zoru başardılar, yine de sıkıntıları var. Biz o sıkıntıların yanında her zaman olmak isteriz. Gerek derneklerde gerek etkinliklerde onların yanında olmaya çalışıyoruz, onların da bizim yanımızda olmalarını istiyoruz. Birlikte yapabileceğimiz etkinlik, tur gibi tatil projeleri de olabilir. Biz varız...

Ben Kahramanmaraş kökenliyim. Kendi adıma sektörde direnerek ve çok emek vererek bir konuma geldiğimi söyleyebilirim. Londra'daki farklı da olsa zoru başaran Kahramanmaraşlı kadınları da aileleriyle birlikte burada misafir etmek isteriz doğrusu.

- Londra’daki toplumun beşte birisi Kahramanmaraşlı. O zaman pozitif ayrımcılık yaparak hemşehrilerinize fiyatta özel bir indirimden söz edebilir miyim?

- Olur tabii... Kahramanmaraşlılar aile ve arkadaşlarıyla Antalya Kemer’in incise Tu Casa Gelidonya'da onları özel bir fiyatla misafir edelim. Buyursunlar gelsinler. Rezarvasyon ve indirim için Londra’da Edwin Holiday'den Uğur Bulut’u (020 7046 7888) aramaları yeterli. Çok memnun olacaklarına inanıyorum. Onların memnuniyeti de bizim doğal tanıtımımız olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2024, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20