Independent Mortgage'ten Yatırım İçin Doğru Zaman Önerisi

Independent Mortgage’ten yapılan açıklamada, yatırımcılara gelecek altı ayda piyasaları yakından takip etmeleri tavsiye edilerek, doğru zaman konusunda yol haritası verildi.

Independent Mortgage'ten Yatırım İçin Doğru Zaman Önerisi

İngiltere Merkez Bankası’nın uyguladığı yüksek faiz, yatırımcıları temkinli davranmaya yöneltirken, uzmanlar özellikle emlak sektörü için, doğru zamanın ipuçlarını vermeye başladı.

Londra’da finans, mortgage ve sigorta danışmanlığı sektöründe, Ersin Kırçak ve Mehmet Koççat yönetiminde, her biri alanında tecrübeli Savas Akoglu, Huseyin Hussein, Thien Vu ve Filiz Chaush’tan oluşan kadroyla hizmet veren Independent Mortgage Advisers, emlak yatırımcılarına “yıl sonunu” işaret etti.

Londra’da, 15 yılı aşkın süredir, “güvenilir kuruluşlar” arasında yerini alan IMA’dan yapılan açıklamada, seçim süreciyle birlikte faizlerde kademeli olarak düşüş yaşanacağının altı çizildi.

Faizlerin tepe noktasını gördüğüne dikkat çekilen IMA’nın açıklamasında, yatırımcıların, faizlerin ne zaman düşeceğine odaklandığı hatırlatılarak, “piyasalardaki beklenti, yıl sonuna kadar İngiltere Merkez Bankası’nın yüzde 0,75 gibi faiz indirime gideceği ve enflasyonun düşme hızına göre değişim olmasının kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

FAİZLER ZAMANA YAYILARAK DÜŞECEK

Genel seçimlere yüksek faizle gidilmeyeceği belirtilen IMA’nın açıklamasında, “Bank of England bağımsız  para politikası izlemesine rağmen, seçim öncesinde, hükümetin ‘faiz indirme’ talebiyle yüzleşmesinin kaçınılmaz olacağı vurgulandı.

Independent Mortgage Advisers’ın açıklamasında, “İktidar partisi mevcut yüksek faiz ile seçime gitmek istemez. Bu nedenle, faiz indirimi konusunda beklentiler güçlü bir şekilde devam ediyor. Yükseldiği dönemde olduğu gibi, düşüş süreci de zamana yayılacak ve önümüzdeki iki yıl içinde faizler, yüzde 3 veya yüzde 3,5 aralığında gerileyerek sabitlenecek. Faizler ne kadar düşerse düşsün, eski noktaya kadar gerilemesi mümkün görünmüyor” denilerek yatırımcıları buna hazırlıklı olunması konusunda uyardı.

EMLAK YATIRIMI İÇİN DOĞRU ZAMAN!

Faizlerin yükselmesiyle birlikte her bölgede ev fiyatlarında düşüş yaşandığı hatırlatılan IMA açıklamasında, “düşüşün yaz ortalarına kadar devam edeceği beklentileri devam ediyor. Faizlerin düşmeye başlamasıyla birlikte bir canlılık olacak. Bu nedenle emlak piyasasına yatırım yapmak isteyenler için doğru zaman yıl sonuna doğru olabilir. Emlak yatırımı yapmak isteyenler tavsiyemiz gelecek 6 ay içindeki yatırım piyasasını daha yakından takip etmeleri olacak” ifadelerine yer verildi.

Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler 020 8803 0744 numaralı telefondan doğrudan Independent Mortgage Advisers ile temas kurabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2024, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20