Turizm Potansiyelini Geliştirecek Projelere İhtiyaç Var

Noxinn Deluxe Hotel’in Yönetim Kurulu Başkanı Eray Erdem, Alanya’nın artık gerçek potansiyeline ulaşması ve artık sadece ‘deniz,kum,güneş’ denilince akla gelen bir şehir olmaktan çıkması gerektiğini vurguladı.

Turizm Potansiyelini Geliştirecek Projelere İhtiyaç Var

Turizm denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Alanya sadece yaz turizmi ile anılmanın ötesinde büyük bir potansiyele sahip bir şehir. Alanya’nın önde gelen iş insanlarından Noxinn Deluxe Hotel’in Yönetim Kurulu Başkanı Eray Erdem, “Alanya’nın yaz turizmi denince akla gelen ilk lokasyonlardan biri olması elbette gurur verici, ancak şehrin gerçek potansiyeli bununla sınırlandırılamayacak ölçekte” dedi.

Eray Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra coğrafi konum ve mevsimsel özellikleriyle Alanya kırsal turizm, yoga turizmi, iş turizmi, mutfak turizmi, kamp turizmi, sağlık turizmi ve kış turizmi gibi bir çok farklı alanda turistler için cazibe merkezi olmak için uygun. Bize düşen bu potansiyeli projeler ve ilişkilerlerle işleyip parlatmak. Bu bağlamda Ulusal ve Uluslar arenada fuar ve bağlantı ağlarını genişletmek için girişimlerde bulunmaya hazırız“.

Noxinn Deluxe Hotel’in Yönetim Kurulu Başkanı ve ALTSO başkan adayı Eray Erdem, ilçede sektörün yaşadığı en büyük problemin ticari potansiyelin 12 aya yayılamaması olduğunu aktardı. Konaklama sektörü, çalışan personeller ve turizm taşımacılığı yapan firmaların kış döneminde ekonomik zorluklar yaşandığının altını çizen Erdem, “Alanya’da turizmin 12 aya yayılması uzun yıllardır hedefleniyor. Aslında bu bağlamda önemli çalışmalar da yapıldı. Ancak, son yıllarda normal süreçler yaşamadık. Pandemi başta olmak üzere Ukrayna – Rusya savaşı ve ambargolar derken süreç bizi çok alışık olmadığımız dönemlere taşıdı. 12 ay turizm derken turizmi 3 ay yapsak kar sayacağımız süreçlerin ardından çabuk reaksiyon göstererek önemli hamlelerle sektörü toparlamaya başladık. Bu tür kriz süreçlerinin etkileri çabucak silinmiyor. Alanya’da kış dönemleri ekonomik açıdan zorlu geçer bu nedenle de kış dönemine ilişkin projeler uzun yıllardır konuşuluyor. Bu yıl nispeten daha olumlu bir hava beklesek de kış dönemi için kalıcı çözümlere ihtiyaç var. “diye konuştu.

Üniversiteler Büyük Önem Taşıyor

Alanya’da iki üniversitenin faaliyet göstermesinin büyük önem taşıdığının altını çizen Erdem, “Kış döneminde üniversiteler kente bir hareketlilik ve ekonomik potansiyel getirdi. Bir nevi pansuman görevi görüyor. Ancak, bu denli muhteşem bir doğaya sahip kentte kış turizmi açısından da kalıcı projeler hayata geçirmemiz gerekiyor. ALTSO’nun bu konudaki sorumluluğu da gerek geçmişte yapılanlar gerek de yapılmak istenenlere baktığınız zaman oldukça fazla.” Olduğunu belirten Erdem, özellikle şehrimizin kış turizmi için yıllardır özlemini duyduğumuz Alanya Akdağ Kayak merkezini tüm dünya’nın tanıdığı bir cazibe merkezi yapmak öncelikli hedefimiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2022, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20