Huawei ICT Day'den yenilikçi dijital dönüşüm ve ağ teknolojileri

Huawei ICT Day, IDC Türkiye iş birliğiyle İstanbul'da, gerçekleştirildi. Dijital dönüşüm ve altyapı teknolojileri ile veri merkezi ağ teknolojilerindeki yenilikler, etkinliğin temel konuları arasında yer aldı. Huawei'in farklı endüstriler için sunduğu yeni ürün ve çözümler de katılımcılara tanıtıldı.

Huawei ICT Day'den yenilikçi dijital dönüşüm ve ağ teknolojileri

İSTANBUL - Huawei ICT Day, "Akıllı, Hızlı, Yenilikçi" temasıyla Huawei ekosistem iş ortakları ve müşterilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şirket açıklamasına göre Huawei ICT Day, IDC Türkiye iş birliğiyle İstanbul'da, gerçekleştirildi. Dijital dönüşüm ve altyapı teknolojileri ile veri merkezi ağ teknolojilerindeki yenilikler, etkinliğin temel konuları arasında yer aldı. Huawei'in farklı endüstriler için sunduğu yeni ürün ve çözümler de katılımcılara tanıtıldı.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu Genel Müdürü James Pan yaptı.

Açıklamada açılıştaki konuşmasına yer verilen Pan, "Bir ülke veya bölgenin gelecekte ekonomik olarak nasıl gelişeceği, büyük oranda, dijital dönüşüm sürecini nasıl yönettiğine bağlıdır. Gelecekte, endüstriler kaçınılmaz olarak dijital yeteneklerini geliştirmeye odaklanacak. Dijital altyapıdaki gelişim ise dijital teknolojileri temel iş senaryolarına ve üretim süreçlerine dahil etmenin anahtarı haline gelecek." ifadelerini kullandı.

Huawei Depolama Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Frank Zhang da şu değerlendirmede bulundu:

"Dengeli bir çoklu bulut veri altyapısının, işletmelerin dijital dönüşüm deneyimine katkı sağlayacağına inanıyorum. Huawei verilerine göre, her işletme yıl bazında ikiye katlanan, 100'den fazla veri uygulamasına sahip. Veri koruma konusu ciddiye alınmalıdır. Doğal afetler, virüs saldırıları ve yasa dışı girişler, veri konusunda tehdit oluştururken, büyük ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. İstatistikler, tek bir fidye yazılımı saldırısından kurtulmanın ortalama toplam maliyetinin, 2021'de 1,85 milyon dolara ulaştığını gösteriyor. Ayrıca, yeşil ve enerji tasarrufu odaklı teknolojiler de veri depolama için son derece önemlidir. Veri merkezi depolama cihazları, 1 terabayt kapasite başına yılda ortalama 300 KV/saat enerji tüketiyor. Veri hacmi arttıkça depolama güç tüketimi de artmaya devam edecektir."

IDC Türkiye'nin Sistem ve Altyapı Çözümleri Araştırma Müdürü Aslı Koçkal ise, "Her şeyin birbirine bağlı olduğu ve verinin öneminin hızla artmaya devam ettiği bir dünyaya doğru hızla evriliyoruz. Teknoloji yatırımlarının bu iki ana akım çerçevesinde şekillenmesi ve stratejik olarak planlanması, kritik önem taşıyor." görüşünü aktardı.

OceanProtect, Ideahub S2, Data Management Engine (DME) ve OceanStor Dorado 2000, Huawei ICT Day kapsamında tanıtımı yapılan ürünler arasında yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2022, 02:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20