İFMİB'in yeni başkanı Muzaffer Taviloğlu oldu

İFMİB Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Taviloğlu, 22 Nisan’da Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimli genel kurul neticesinde başkanlık unvanını Ali Haydar Gören'den devraldı.

İFMİB'in yeni başkanı Muzaffer Taviloğlu oldu

İSTANBUL - İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yeni dönem başkanı Muzaffer Taviloğlu oldu.

BALSU Gıda açıklamasına göre, 2017 yılından bu yana İFMİB Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Taviloğlu, 22 Nisan’da Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimli genel kurul neticesinde başkanlık unvanını Ali Haydar Gören'den devraldı. Muzaffer Taviloğlu dünyanın önde gelen fındık sanayi ve ihracat şirketlerinden BALSU Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

- "Fındık ihracatında daha rekabetçi ülke politikaları için çalışacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Taviloğlu, başkan seçilmesi nedeniyle genel kurula teşekkür ederek, yönetim olarak sektörde yeni vizyonun, fındık üretiminden ihracatına kadar uçtan uca tüm süreçlerin sürdürülebilirlik ilkelerine göre yeniden tasarımı olduğunu bildirdi.

Dünya fındık üretiminin ve ihracatının yaklaşık yüzde 70'ini gerçekleştiren Türkiye'nin dünyada lider konumda olmasına rağmen, dış pazarlarda rekabet şartlarının giderek zorlaştığını belirten Taviloğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği Komisyonu'nun 2019'da açıkladığı 'Yeşil Mutabakat' tarım sektörünü de yakından ilgilendiriyor. 'Çiftlikten Çatala Stratejisi' gıda endüstrisindeki tedarik zincirlerine daha adil, sağlıklı ve çevre dostu bir yapı kazandırmak istiyor.

Bu stratejiyi tüm fındık üreticilerimiz ve ihracatçılarımız adına fırsata çevirmek için ve özel sektörde kazandığımız tüm deneyim ve birikimleri İFMİB için değerlendireceğiz. Tüm sektör paydaşlarımızın bir araya gelmesi ve fındık ihracatında daha rekabetçi ülke politikaları oluşturulması için çalışacağız."

- Muzaffer Taviloğlu Hakkında

Açıklamaya göre, Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra Sabancı Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi eğitimini tamamlayan Muzaffer Taviloğlu, 2012’de gıda sektörüne adım attı.

Taviloğlu, 2013-2019 yılları arasında INC Türkiye Elçiliği, 2015-2017 yılları arasında ise Güney Doğu Avrupa İş Konseyi DEIK üyeliği yaptı.

Aynı zamanda çocukların her türlü sömürüden korunması gerektiği anlayışıyla, Türkiye'deki çocuk işçiliği sorununun temel nedenleriyle mücadele etmek için 2008 yılında kurulan Genç Hayat Vakfı'nda Yönetim Kurulu üyeliği yapan Muzaffer Taviloğlu evli ve 4 çocuk babası.

(AA)

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2022, 05:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20