Aktif Bank, AFIS’te tek Türk bankası olarak yerini aldı

Togo’nun başkenti Lomé’de düzenlenen AFIS'te bankalar, fintekler, sigorta şirketleri, finans ve ekonomi bakanlıkları bir araya gelerek Afrika ekonomisinin gelişimine ve kıtadaki finansal erişimin tabana yayılmasına katkı sundu.

Aktif Bank, AFIS’te tek Türk bankası olarak yerini aldı

İSTANBUL - Aktif Bank, Afrika kıtasının ekonomi ve sanayisine önemli katkılar sağlaması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Africa Financial Industry Summit’te (AFIS) yerini aldı.

Aktif Bank açıklamasına göre, Togo’nun başkenti Lomé’de düzenlenen AFIS'te bankalar, fintekler, sigorta şirketleri, finans ve ekonomi bakanlıkları bir araya gelerek Afrika ekonomisinin gelişimine ve kıtadaki finansal erişimin tabana yayılmasına katkı sundu.

Farklı kurumların iş birliği geliştirme fırsatı yakaladığı etkinlikte, Türkiye’den tek katılımcı olarak Aktif Bank da yerini aldı. Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku etkinlik kapsamında düzenlenen "Ticaret Finansmanı ve Muhabir Bankacılık" panelinde konuştu.

Açıklamada paneldeki konuşmasına yer verilen Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, her geçen gün Afrika’daki bankacılık ağlarını genişlettiklerini belirterek, uluslararası bankacılık alanında sadece Türk ihracatçılarına değil tüm dünyaya sundukları dış ticaret hizmetleriyle sektörde önemli bir oyuncu olduklarını vurguladı.

Türkiye’nin Afrika’ya dış ticaretinde ihracatçıların ana partneri olarak rol aldıklarını ifade eden Utku, şunları kaydetti:

"Sahip olduğumuz bilgi, beceri ve bağlantılarımız sayesinde oluşturduğumuz finansal köprüleri Türk ihracatçısının hizmetine sunuyoruz; ihracat bedellerinin zamanında ve eksiksiz tahsil edilmesinin yanında banka risklerini de üstlenerek müşterilerimize güvenli ticaretin kapılarını açıyoruz. Afrika’daki Ruanda Temsilcilik Ofisimiz sayesinde ise iş ortaklarımıza artık daha da yakınız. Tüm bu çalışmalarımızla AFIS’te yer almaktan, burada yeni iş birliği fırsatları yakalamaktan mutluluk duyuyoruz."

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 05:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20