Dorak Holding, Beş Kıtayı İstanbul’da Bir Araya Getirdi

Dorak Holding; 14- 17 Ocak tarihlerinde dünyanın 5 kıtasından 250 çalışanı ve iş ortağını dev bir organizasyonla İstanbul’da bir araya getirdi.

Dorak Holding, Beş Kıtayı İstanbul’da Bir Araya Getirdi

Türkiye başta olmak üzere uluslararası alanda yeni projelerine hız kesmeden devam eden Dorak Holding; 14- 17 Ocak tarihlerinde dünyanın 5 kıtasından 250 çalışanı ve iş ortağını dev bir organizasyonla İstanbul’da bir araya getirdi. Dünyanın 23 farklı ülkesinden turizm temsilcilerini ağırlayan “Building The Future” (Geleceği İnşa Etmek) isimli vizyon toplantısında, Türkiye’nin 2024 turizm hedefleri, Türkiye’ye getirilen turistlerin sayısını artırma stratejileri ve turistlerin daha mükemmel hizmet alması için çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ahmet Serdar Körükçü, “2023’te Kapadokya’ya gelen turist sayısı 4 milyona yaklaştı. 2024’te bu sayının 10 milyona çıkabilme potansiyeli var. Kapadokya bölgesinin Türkiye turizm sektöründeki lokomotif ve stratejik konumunun çok önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz” dedi.

Temelleri 1971 yılında Dorak Tours’la atılan, 2011 yılında holdingleşme süreci tamamlanan; Ahmet Serdar Körükçü, Ahmet Kaplan Tan ve Mustafa Pilav tarafından kurulan Dorak Holding, bugün farklı iş kollarında faaliyet gösteren bir turizm grubu olarak hızla büyümeye devam ediyor.

Sahip olduğu 52 yıllık tecrübe ve faaliyet alanlarıyla, turistlere Türkiye’de paket halinde seyahat deneyimi yaşatan tek marka olan ve bu anlamda ülkemizin yurtdışındaki tanıtımına da katkı sağlayan Dorak Holding; 14- 17 Ocak tarihlerinde İstanbul’da düzenlediği “Building The Future” (Geleceği İnşa Etmek) isimli vizyon toplantısında, dünyanın 5 kıtasından 250 çalışan ve ortağını dev bir organizasyonla İstanbul’da bir araya getirdi. 23 farklı ülkeden turizm temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan toplantıda katılımcılar, kendi ülkelerinin turizm değerlerini tanıtma imkanı buldular.

“Kapadokya Bölgesi’nin Türkiye turizminde stratejik önemi var”

Başta İstanbul ve Kapadokya merkezli olmak üzere 28 farklı restorandan temsilciler, mağazacılar, turizm acenteleri, balonculuk firmaları ve ulaşım profesyonellerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ahmet Serdar Körükçü, İstanbul Ritz Carlton Otel’de gerçekleşen ve 2 gün süren çalıştayda, her bir ülke yetkisiyle ayrı ayrı temaslarda bulundu. 2023’te Kapadokya turist sayısının 4 milyona yaklaştığını ifade eden Körükçü, “2024’te bu sayının 10 milyona çıkabilme potansiyeli var. Bu rakamlar, bölgenin Türkiye turizm sektöründeki ikonik ve stratejik değerinin altını bir kez daha çiziyor diye düşünüyorum” dedi.

5 Farklı Kıtada 2.500 Çalışan

65 şirket ve 2500’i aşkın çalışanla; 5 kıtada, 23 ülkedeki seyahat ofisleriyle başta Türkiye olmak üzere dünyanın tüm turistik lokasyonlarına turist getirme gücüne sahip olan Dorak Holding, turizm turları dışındaki alanlarda da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Turizmden taşımacılığa, yeme-içmeden eğlenceye, havacılıktan açık hava aktivitelerine, el sanatlarından madenciliğe, sağlık turizminden mağazacılığa kadar güçlü bir turizm ekosistemini yöneten Dorak Holding; 2024 yılında “uluslararası bir turizm şirketi” haline geldiğini tüm kamuoyuna duyurmayı hedefliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2024, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20