Sampa, yurt dışındaki 13. deposunu İspanya'da açtı

Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu, yaptığı açıklamada, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan sonra Avrupa'daki 4. depolarının İspanya'da olduğunu söyledi.

Sampa, yurt dışındaki 13. deposunu İspanya'da açtı

MADRİD - Üretimini Samsun'da yapan Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, yurt dışındaki 13. deposunu İspanya'nın başkenti Madrid'de açtı.

Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu, yaptığı açıklamada, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan sonra Avrupa'daki 4. depolarının İspanya'da olduğunu söyledi.

Altuncu, "Önemli bir pazar olan İspanya ve Portekiz ile Batı Avrupa yatırımımızı tamamlamış olduk. 3 yıl içinde Barselona ve Lizbon'da da birer depo açacağız." dedi.

Avrupa'da kamyon yedek parça sektöründe 2. sırada olduklarını, ABD piyasasında da 10 yıl içinde ilk 5'te olmayı hedeflediklerini aktaran Altuncu, "Hedefimiz, G-20 içinde yer alan, stratejik büyük ülkelerde pazar payımızı arttırmak. Şu anda 330 milyon avro olan yıllık ciromuzu 2031'de 2,5 milyar avroya çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Samsun'da 4 bin, yurt dışında 170 olan personel sayısını 10 yıl içinde 16 bin 500 çalışana kadar çıkartmayı planladıklarını bildiren Altuncu, hedeflerine ilişkin şunları kaydetti:

"Şu anda 13 ülkede toplamda 42 bin metrekare depomuz var. Bunu kısa zamanda Hollanda, İtalya, Amerika ve 2 Singapur ile 5 depo daha artıracağız. Planımız, 10 yıl içinde 25 ülkede 45 depo. Samsun'daki üretim alanımızı da 750 milyon avroluk yatırımla 150 bin metrekareden 600 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz. İmalat büyüdükçe ticari tarafımız da büyüyecek. Büyük hedef ama geçmiş büyüme hızlarımıza bakarsak rakamlar bizi doğruluyor.

Yüzde 100 Türk ve aile firmasıyız. Ben, ağabeyim ve yeğenlerim işin başındayız. Doğma büyüme Samsunluyuz ve yatırımımızı vatanımızda yaptık. Samsun'da kurduğumuz 13 fabrika ile bu kentin en büyük işvereniyiz. Vizyonumuz, Sampa'yı kamyon yedek parça grubunda dünyanın en büyük üreticisi yapmak."

Lojistik ve nakliye sektörünün Kovid-19 salgını döneminde çok daha önemli hale geldiğini vurgulayan Altuncu, pandemide hedeflerinin üzerinde bir büyüme kaydettiklerini, 160 ülkeye ihracat yapan bir firma olduklarını anlattı.

- "Ticaret rakamlarımız, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda"

Açılışa katılarak Türk firmasına destek veren Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar da Türkiye-İspanya ilişkilerinde özel bir dönem yaşadıklarını ifade etti.

Akçapar, Kasım 2021'de Ankara'da düzenlenen ikili zirvenin çok iyi seyreden ilişkileri yeni bir seviyeye taşıdığını aktararak, şunları kaydetti:

"İlişkilerimizi artık Kapsamlı Ortaklık çerçevesinde geliştiriyoruz. Ekonomik ilişkilerimize savunma sanayi iş birliğini de ikinci bir motor olarak eklemiş durumdayız. Ticaret rakamlarımız, küresel salgın öncesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Bugün Sampa tarafından açılan depo da tedarik zincirlerini yakınlaştıran güncel iş modelinin güzel bir örneğini oluşturuyor. Türkiye'de üretim yapıp küresel düşünürken, dış dünyada yerelde varlık gösterebilme Türkiye-İspanya ilişkilerinin gelişimi açısından doğru strateji ve iş modelini oluşturuyor."

(AA)

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2022, 04:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20