Birleşik Krallık tam teşekküllü bir sağlık merkezine kavuştu

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Dr. Turhan Çömez yönetiminde hizmete giren Medstar Sağlık Merkezi, Türkçe konuşan kadrosu, her branşta uzman Türk doktorları ile servis vermeye başladı.

Birleşik Krallık tam teşekküllü bir sağlık merkezine kavuştu

Eski AKP milletvekili ve genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Turhan Çömez, Londra’nın Barnet bölgesinde Türk yatırımcıları ile birlikte tam teşekküllü bir sağlık merkezi açtı.

Modern ekipmanları ve tüm branşlarda uzman hekim kadrosu ile hizmet vermeye başlayan merkez, iş yükü giderek artan NHS’e çözüm ortağı olmayı hedefliyor.

Medstar’ın kurucusu ve Medikal Direktörü Op. Dr. Turhan Çömez, sağlık merkezi hakkında Eurobusinesslife'a açıklamalarda bulundu.

Bize Medstar’ın hikayesinden bahseder misiniz?

Medstar’ın hikayesini yazan aslında Anadolu’dan bu coğrafyaya göç etmiş insanlarımızdır demek yanlış olmaz.

Sizin de çok yakından bildiğiniz gibi NHS, hantal yapısı ile yeterli çözümleri zamanında sunamaz hale geldi. Pandemi ile birlikte iş yükü çok arttı ve Brexit sonrası sağlık personeli bulmak giderek zorlaştı. Bu da zaten zor durumda olan NHS’i iyice çıkmaza soktu. Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Sajid Javid, NHS’te bekleme listesindeki hasta sayısının 5 milyonu geçtiğini, önümüzdeki aylarda bunun 10 milyonun üzerine çıkmasından endişe ettiğini söyledi. Yıllardır NHS’te çalışan bir hekim olarak şunu söyleyebilirim ki acilen gerçekçi, pratik bir çözüm bulunmazsa önümüzdeki dönemde durum daha da vahim hale gelecek ve NHS, ihtiyacı karşılayamayacak.

Bildiğiniz gibi toplumumuz, konu sağlık olunca özellikle çabuk ve pratik çözümler arıyor.

Sağlık servisine ve özellikle uzman hekime ulaşmanın oldukça zor olduğu Birleşik Krallık’ta başta kendi toplumumuza ve sonrasında tüm ülkeye çözüm üretebilmek için yola çıktık.

İşte bu nedenle Medstar’ın hikâyesini yazan ve buranın asıl sahibi olan, bizim toplumumuzdur dedim.

Yani bu durumda siz de NHS’in kısa vadede çözüm bulabileceğini düşünmüyor musunuz?

Bu hiç mümkün görünmüyor. NHS ciddi bir çözüm arayışı içinde ancak ben bunların çare olabileceğini sanmıyorum. NHS hastaneleri bazı bölümlerini özel sektöre kiralıyor, hafta sonları atıl ameliyathanelerinde özel şirket doktorlarına ameliyat yaptırıyor, özel sektörden hizmet satın alıyor, diğer ülkelerden sağlık çalışanlarının gelmesi için bazı kolaylıklar getiriyor ancak bunların hiçbiri yeterlice kalıcı bir çözüm olacak gibi görünmüyor. Tüm bu çözüm arayışlarına rağmen bekleme süresi azalmak yerine artmaya devam ediyor.

Peki, size göre NHS’teki bu tıkanıklık nasıl giderilir?

Eninde sonunda NHS, özel sektör ile ciddi bir işbirliğine gidecek ve teşvikler getirecek; başka bir çözüm göremiyorum. Sanıyorum Birleşik Krallık, Türkiye’nin 1990’lı yıllarda yasadığı özel sektör deneyimi yeni yaşamaya başlayacak. NHS yetkilileri ile zaman zaman görüşüyorum, düşüncelerimi paylaşıyorum. Özel sektör yatırımlarının hızlanması gerektiğini vurguluyorum. Bu arada deneyimli Türk işadamlarının burada sağlık yatırımı yapmak için zemin yokladıklarına, fizibiliteler yaptıklarına da tanık olduğumu memnuniyetle ifade etmeliyim. Biz, küçük de olsa önemli bir adim attık. Gerek Türkiye’deki gerek ise Birleşik Krallık’taki deneyimlerimizi en rasyonel şekilde değerlendirip hızla ilerlemek ve NHS’e çözüm ortağı olmak istiyoruz. Medstar bunun ilk adımı ve özgün projeler ile yolumuza devam edeceğiz.

Medstar’da ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Medstar, tam teşekküllü bir sağlık merkezi ve tüm branşlarda uzman hekimlerimiz var.

Kapsamlı checkup programımız ile farklı kategorilerde kadın, erkek ve çocuklar için hazırlanmış, kanser dahil her turlu hastalığın teşhis edilebildiği programlarımız var.

Tüm detaylı kan testlerini yapabiliyoruz.

Son teknoloji Ultrason cihazları aldık, tüm vücut sistemlerinin en ince ayrıntısına kadar taramalarını yapabiliyoruz. Hamilelikte bebek sağlığını en ince ayrıntısına kadar gösteren ultrason cihazlarımız var.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarımız, kadın sağlığı ve hastalıkları uzmanlarımız en kapsamlı şekilde hizmet veriyorlar. Gerek Londra gerek ise Türkiye’de birlikte çalıştığımız tüp bebek merkezlerimiz var ve Medstar’da ön hazırlıklarını, tetkik ve takiplerini yaptığımız anne adaylarının son uygulamalarını, bu merkezlerde gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra Aile Planlama merkezimiz var.

Deneyimli üroloji uzmanlarımız; meme kanseri, bağırsak kanseri, damar hastalıkları ve hormonal hastalıklar alanlarında deneyimli genel cerrahi uzmanlarımız var.

Ortopedi uzmanlarımız ile birlikte bir takım olarak hizmet veren fizik tedavi ünitemiz var. Romatizmal hastalıklar uzmanımız, Kulak Burun Boğaz uzmanımız yine kendi alanlarında son derece donanımlılar.

Kalp Hastalıkları merkezimizde EKG, kapsamlı kalp ekosu yapıyoruz. Yine hastayla birlikte evine gönderdiğimiz holter cihazı ile 24 saatlik kalp takipleri yapabiliyoruz. Bu sayede pek çok kalp hastalığının erken teşhisi mümkün olabiliyor.

Genel dahiliye, cilt hastalıkları, psikiyatri ve nöroloji uzmanlarımız yine kendi alanlarında hizmet veriyor.

Modern ameliyathanemizde her türlü lokal cerrahi müdahaleyi yapabiliyoruz ve sünnet merkezimizde son derece konforlu ve güvenli bir şekilde çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Beslenme ve diyet uzmanımız ve psikoterapi uzmanlarımız var.

Bu arada merkezimizde küçük bir yataklı ünitemiz var, burada her türlü tedavinin yanı sıra, vitamin ve serum terapileri de yapıyoruz.

Tüm modern cihazları bulunan bir göz hastalıkları merkezimiz var.

Ayrıca bir ağrı merkezi kurduk ve Turkiye’den yeni gelen bir hocamız bu merkezin başında kronik ağrı çekenlerin tedavilerini gerçekleştirecek.

Medstar, İngiltere’de bir ilki de gerçekleştiriyor. Hastamız kliniğe gelemiyor ise biz kliniği hastamızın evine götürüyoruz! İhtiyaç halinde Ultrason yapmak da dahil her türlü teşhis ve tedavi işlemini hastamızın evinde yapabilecek bir altyapı kurduk.

Çok güçlü bir online konsültasyon altyapısı kurduk, ihtiyaç halinde hastalarımız ile görüntülü konsültasyon yapıyor, ilaçlarını evlerine gönderebiliyoruz.

En az bu servisler kadar önemli olan bir konunun daha altını çizmek istiyorum. Deneyimli Türk doktorları ve Türkçe konuşan kadrosu ile Medstar, sadece kendi toplumumuzda değil tüm Birleşik Krallik’ta bilinen, aranan örnek bir sağlık merkezi olacaktır.

Medstar’ın hikayesini ve geldiği noktayı gayet güzel özetlediniz. Peki, Medstar’ın vizyonu ne? Önünüzdeki hedeflerden de bahseder misiniz?
 

Sağlık alanında çok büyük bir birikim ve deneyimimiz var. Türkiye’de, sağlık ocağı hekimliğinden Sağlık müdürlüğüne, Acil hekimliğinden genel cerrahi uzmanlığına, hastane yöneticiliğinden TBMM sağlık komisyonu üyeliğine kadar sektörün her kademesinde bulundum ve büyük bir deneyim kazandım. NHS’te de 10 yıllık bir deneyimim var. Tüm bu birikimler ile Birleşik Krallık’ta daha büyük hedeflere yürüyeceğiz ve bize katılanlar ile gelecek yıllarda NHS’e bir çözüm ortağı olacağız. Önümüzdeki yıllarda yeni branşlar, daha büyük merkezler ve hastaneler kurmak için şimdiden kolları sıvadık. Turkiye’nin deneyimini, Anadolu’nun sevgisini Londra’ya taşıdık ve gelecek yıllarda Birleşik Krallık’ta sağlık sektöründe örnek olacak adımlar atmak için de sabırsızlanıyoruz.

MEDSTAR SAĞLIK MERKEZİNİN İLETİŞİM BİLGİLERİ ŞÖYLE:

Tel: 0203 355 0505

https://medstar.app

Holly Park Road, Barnet London, N11 3HB

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2021, 01:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20