Metro Türkiye'den Rioba çaylar

Çay çeşitlerini artırmaya devam eden Metro Türkiye, kendi özel markası Rioba ile sunduğu 18 çeşit çay çeşidiyle Uluslararası Çay Günü'nü kutluyor

Metro Türkiye'den Rioba çaylar

İSTANBUL - Metro Türkiye, kendi markası Rioba altında sunduğu birbirinden farklı çay çeşitleri ile çay tiryakilerinin damak tadına uygun özel lezzetleri bir araya getiriyor.

Şirket açıklamasına göre, Metro Türkiye, her sabah güne çayla başlayanlardan çay saati keyfini es geçmeyenlere, soğuk kış günlerinde içini ısıtmak isteyenlerden çayı sağlık için içenlere kadar herkesin Uluslararası Çay Günü'nü Rioba markası ile raflarına getirdiği çaylar ile kutluyor. Çay keyfini sağlık için sunduğu faydalarla artırmak isteyenler, Rioba çeşitleri ile çayın tadını çıkarıyor.

Rioba marka çayların farklı damaklara hitap edebilmesi için dünya lezzetleri ve aromalarını müşterileri ile buluşturan Metro Türkiye, 18 farklı çay çeşidini raflarına getiriyor. Rioba çay çeşitlerinin en uygun iklim, toprak ve bölgede geleneksel metotlara üretilmesi çayların aroma ve besin değerlerinin de tam olarak korumasını mümkün kılıyor.

Karamelize elma ve kavrulmuş hindiba kökü, kakao, tarçın ve portakal içeren kış çaylarından, Çin'in farklı bölgelerinden toplanmış beyaz çaylara, şeftali ve portakal çiçekli oolong çayından meyve aromalı yeşil çaylara, kakao ve vanilyalı rooibos çayından klasik siyah çaya kadar birbirinden farklı lezzetler Metro Türkiye raflarında yer alıyor.

- "Çay kalp sağlığını koruyor"

Çay keyfi Türkiye için en vazgeçilmez alışkanlıklardan biri ama bu alışkanlık sadece keyif değil sağlık da sunuyor. Çayın doğru tüketildiğinde sağlık açısından oldukça etkili olduğu uzmanlar tarafından da onaylandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beslenme Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti ve UN FAO destekçisi Dilara Koçak, çayın sağlık konusunda sağladığı faydaların bilimsel araştırmalarla desteklendiğini belirterek, çayın özellikle kalp sağlığını koruduğunu ifade etti.

Çayın, flavonoid adı verilen bir antioksidan grubunu içerdiğini aktaran Koçak, şunları kaydetti:

"Bu antioksidanların düzenli olarak tüketimi, yüksek tansiyon, kolesterol ve trigliserit seviyeleri veya obezite gibi kalp hastalığı için birçok risk faktörünün azaltılmasında rol oynuyor. Çayda doğal olarak bulunan bir aminoasit olan Theanine'in stres ve kaygı üzerindeki olumlu etkisi, odaklanmayı artırması, sakinleştirici özelliği fayda sağlıyor. Tüm çaylar 'camellia sinensis' isimli bitkiden elde ediliyor.

Bu bitkinin yaprakları toplandıktan sonra hızlı şekilde kurutulmaya geçilmezse oksidasyon başlıyor ve tam da bu aşamada çay çeşitleri ortaya çıkıyor. Örneğin yeşil çayda oksidasyona izin verilmiyor böylece yapraklar yeşil kalıyor. Yeşil çay ile birlikte beyaz çay tüketimi de ülkemizde oldukça fazla. Yapılan araştırmalar beyaz çayın, sağlık yararları ile bilinen yeşil çaya benzer antioksidan faydaları olduğunu öne sürüyor."

Herkes için sağlıklı beslenme anlayışı doğrultusunda zengin bir ürün yelpazesi ile hizmet veren Metro Türkiye, yüksek antioksidan içeriğiyle sağlıklı beslenme için önerilen beyaz çayları da Rioba markası ile müşterilerine sunuyor. Metro Türkiye'nin 4 farklı seçenekle sunduğu beyaz çay çeşitlerinden kakao kabukları içeren gerçek beyaz çikolatalı Rioba beyaz çay, günün her saati hafifliğiyle tercih edilebilecek bir lezzet.

Kırmızı tropik meyveler ve gül yapraklarının Çin’den gelen beyaz çay yaprakları ile harmanlanmasıyla elde edilen Rioba beyaz çay ise soğuk ve sıcak tüketime uygunluğuyla dikkati çekiyor. Rioba ilk sürgün beyaz çay ise Çin’in Fujian bölgesinde titizlikle teker teker elle toplanan genç çay filizlerinden elde ediliyor. Serinin diğer bir ürünü Rioba Guarana-Ginseng beyaz çay da içeriğindeki hurma ve turunç meyveleri ile tüketicilerine hem lezzet hem de sağlık vadediyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2022, 04:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20