İSİB, Balkanlar'dan 30 firmayı Türkiye’deki iş insanlarıyla buluşturdu

- İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Poyraz:- "Firmalarımız yaptıkları görüşmelerde ticaret ilişkilerini artırdılar ve verimli ihracat bağlantıları kurdular"

İSİB, Balkanlar'dan 30 firmayı Türkiye’deki iş insanlarıyla buluşturdu

İSTANBUL – İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Balkanlar'da yer alan farklı ülkelerden Türkiye’ye gelen firma sahibi ve yöneticilerini, Türkiye'deki iş insanları ile buluşturdu.

İSİB açıklamasına göre, Balkan Ülkeleri Alım Heyeti programı kapsamında 13 Eylül’de İstanbul Lazzoni Hotel’de gerçekleştirilen organizasyona Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Romanya, Slovenya, Kosova, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan’dan 30 firmadan 30 profesyonel ve iş insanı katıldı.

Türk iklimlendirme sektöründen ise 73 firmanın katıldığı program kapsamında Türk ve yabancı heyetler arasında B2B toplantıları gerçekleştirildi.

Açıklamada alım heyeti programına ilişkin görüşlerine yer verilen İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Poyraz, organizasyonu başarı ile tamamladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Balkan Ülkeleri Alım Heyeti Programı Türkiye’de düzenlediğimiz ikinci alım heyeti organizasyonu oldu. Daha önce Kuzey Afrika Alım Heyeti Programı ile Türkiye’deki firmalarımıza ciddi iş bağlantıları kurmalarına olanak sağladık. Balkan ülkeleri de ihracatımızın yüksek olduğu ülkeler. Bu organizasyon ile ticari potansiyelimizi daha da yukarı çekmek istedik ve başarılı olduk.

Firmalarımız yaptıkları görüşmelerde ticaret ilişkilerini artırdılar ve verimli ihracat bağlantıları kurdular. Balkan ülkelerinden gelen firmaları büyüklüklerine, ticaret hacimlerine, uluslararası kaynaklardan aldığımız ithalat ve ihracat rakamlarına ve sektör analizlerine bakarak seçtik. Türk iklimlendirme sektörü olarak sadece Balkanlar'da değil tüm Doğu Avrupa’daki ihracat hacmini artırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz."

(AA)

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2022, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20