EGD, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Ödül töreni, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) katkı ve ev sahipliğinde, Turkcell'in ana sponsorluğu, Trendyol, Jolly, Teksan ve Nadir Metal Rafineri'nin destek sponsorluğuyla hibrit olarak düzenlendi.

EGD, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

İSTANBUL - Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından verilen 14. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül töreni, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) katkı ve ev sahipliğinde, Turkcell'in ana sponsorluğu, Trendyol, Jolly, Teksan ve Nadir Metal Rafineri'nin destek sponsorluğuyla hibrit olarak düzenlendi.

Törene Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ve iş dünyası STK'larının başkanları ile 90'a yakın davetli katılırken, programı Zoom üzerinden de çok sayıda izleyici takip etti.

Törene, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş tebrik mesajı gönderdi.

İTO Başkanı Avdagiç, törende yaptığı konuşmada, söz konusu etkinliğin İTO ev sahipliğinde yapılmasının bir klasik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün hem böylesine seçkin bir gazeteci topluluğuyla bir arada olmaktan, hem de bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. EGD'nin kuruluşundan bu yana Yaza Merhaba Partisi adı altında yaptığı bu etkinliğin; yine fiziki olarak tüm EGD üyelerinin katılımıyla kutlanmasını diliyorum. Evet, kutlama biçimi ne kadar değişirse değişsin, EGD’nin bu aktivitesi artık bir klasiktir. Aynı şekilde İstanbul Ticaret Odası'nın EGD'nin bu etkinliğine ev sahipliği yapması da bir klasiktir.

Aslında bu destek, bizim için bir zorunluluktur. 1885'ten itibaren Türkiye'nin ilk kurumsal ekonomi haberciliğini başlatan İTO olarak ekonomi basınının yanında olmak ve gelişmesine katkıda bulunmak; bizim vazgeçilmez bir mesuliyetimizdir. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz."

Dünyanın içinden geçtiği süreç itibarıyla ekonomi gazetecilerine büyük görev düştüğüne vurgu yapan Avdagiç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Tüm dünya ve ülkemiz, pandemi ve ardından gelen Ukrayna-Rusya savaşı yüzünden zor bir dönemden geçiyor. Gelişmiş ülkeler ile bizim gibi gelişmekte olan ülkeler ve bütün dünya, ciddi bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya bulunuyor. Tedarik zincirinin kopması, korumacı eğilimler, bölgesel güçlerin tekrar sahneye çıkması gibi gelişmeler, sıkıntıları daha da artırıyor.

Elbette hiçbir 'tünel' ebedi değildir. Yine atalarımızın dediği gibi 'Sel gider, kum kalır' dolayısıyla bu süreç sonrasında kazananın ülkemiz olması için hepimize ve bilhassa ekonomi gazetecilerine büyük görev düşüyor. Çünkü bu dönemde iş dünyasını ve halkımızı doğru bilgiyle donatıp doğru yönlendirecek olan sizlersiniz."

TİM Başkanı Gülle de törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Sizleri 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi ve şahsım adına, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Yaptığınız iş, ihracat öncülüğünde her geçen gün büyüyen Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin hem Türk kamuoyuna hem de dünyaya duyurulması anlamında, çok önemli bir role sahip. Ekonomimiz büyüdükçe, bu işin fikri ve stratejik boyutunun da önemi artıyor. Yazılarınızla, haberlerinizle, her zaman yeni fikirleri, alternatif çözümleri sunan aktörler olarak yanımızda oldunuz. Bizlere yol arkadaşlığı etmeniz, ihracat ailemizi daha da güçlü kıldı."

DEİK Başkanı Olpak, ekonomi gazetecilerinin iş dünyasını nabzını tuttuğuna dikkati çekerek şu yorumda bulundu:

"Dostlarla bir arada olmaktan burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz hem Türkiye ekonomisini takip eden ve iş dünyasının nabzını tutan bu çerçeve içerisinde görevini sadece özveriyle yapmayıp aynı zamanda kamuoyunu da doğru bilgilendiren ekonomi gazetecisi dostlarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. Faaliyetleri kendimiz gerçekleştiriyoruz ama o faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmasını sizler vasıtasıyla yapıyoruz. Bundan dolayı müteşekkiriz."

ASKON Başkanı Aydın ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Zorlu bir süreci geçirdik. Ekonomi alnında hakikaten pandemiyle birlikte başlayan sıkıntılı süreç geçirdik ve bu süreçte sadece olan biteni haber etmek değil aynı zamanda bizimle birlikte bütün sıkıntılarda hep beraber oldunuz, bizimle dertleştiniz, bizlere önerilerde bulunan bütün vazifesini hakkıyla yerine getiren, bugün aramızda bulunan basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Ve bu dönemde birçok ülkeye parmak ısırtacak büyümeler yaşadık ve en önemlisi de ihracat alanında biraz önce TİM Başkanımızın da ifade ettiği gibi hakikaten rekorlar kırdığımız bir dönem oldu."

EGD Başkanı Recep Erçin de konuşmasında, katılım gösteren gazetecilere, STK başkanlarına, sponsorlar; ev sahibi İTO Başkanı'na, ana sponsor Turkcell ve sponsorlar Trendyol, Jolly, Teksan ile Nadir Metal Rafineri temsilcilerine teşekkür ederek, ödül alan gazetecileri tebrik etti.

Turkcell Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü İsmail Özbayraktar da "Hem farklı hem özgün bakış açılarıyla bugün bu ödül töreninde ödül almaya hak kazanmış bütün gazetecileri tebrik ediyorum. Biz Türkiye'nin Turkcell'i olarak sizler gibi güzel işler yapmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Neslihan Maltepe'nin sunduğu gecede açılış konuşmalarının ardından ödüller takdim edildi. Ödül alan isimler şöyle:

"Yılın Söyleşi/Röportajı ödülü: Şehriban Kıraç / Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan röportajında Edip Cansever'in 'Hem vardık, hem de yoktuk -biz sahi nereliydik' dizelerinde olduğu gibi 'Sahi biz nereliydik?' başlığı ile yaylaların emekçi kadınlarını konu aldı.

Yılın Ekonomi Haberi ödülü: Kaan Zenginli / Türkiye Gazetesi'nde 'Galerici Zulaları' haberi ile stokçuların yeni adresinin dev siteler olduğunu gündeme getirdi.

Yılın Köşe Yazarı ödülü: Kerim Ülker/ Dünya Gazetesindeki köşesinde şirket kulisleri ile gündem belirledi.

Yılın Ekonomi Programı ödülü: Barış Esen / BloombergHT'de yayınlanan 'Küresel Piyasalar' programında konu ve konuklarıyla ekonominin nabzını tutuyor.

Yılın Radyo Programı ödülü: Serhat Ayan / Radyo Sputnik'teki 'Yeni Şeyler Rehberi' programında dijital ekonominin hayata yansımalarını konu ediniyor.

Yılın Araştırma Haberi ödülü: Taylan Büyükşahin / Sözcü Gazetesi'ndeki 'Suriye'ye gıda 'hülle' ile gidiyor' haberinde Türk şirketlerinin bu ülkede girdiği ihaleleri konu edindi.

Yerel Basın ödülü: Kenan Yeşil / Yeni Bakış Gazetesi'nde yayınlanan 'Veresiye duvarı' haberinde esnafın dolan veresiye defterleri yüzünden duvarlarını veresiye notları ile kaplandığını haberleştirdi.

Jüri Teşvik ödülü: Mustafa Orhun Çetin / Inbusiness Dergisi'nde metaverse evrenini 'Evren Ötesine Hazır Mıyız?' başlıklı çalışmasıyla inceledi.

Nezih Demirkent ödülü: Şenay Büyükköşdere / Akşam Gazetesi'ndeki 'Çanakkale Köprüsü dünya çapında bir referanstır' başlıklı söyleşisinde köprünün yüklenicilerinden Yapı Merkezi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ile konuştu ve Arıoğlu'nun açıklamaları geniş yankı uyandırdı.

Bülent Yardımcı ödülü: Emre Eser / Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan 'İşin Peşinde' serisi ile gözüne kestirdiği işleri bizzat deneyimleyerek izlenimlerini kaleme aldı.

Namık Ahıska ödülü: Orhun Ünal / Yeni Şafak'taki 'Yalnız Ölüm Ekonomisi' haberinde hayata yalnız veda edenlerin ardından oluşan ekonomiyi konu edindi.

Esen Salihoğlu ödülü: Barış Cabacı / İstanbul Ticaret Gazetesi'nde ihracatta 'güç birliğini' kaleme aldı ve mobilya firmalarının yaptığı anlaşmayı 'İçerde rakip dışarda refik' başlığı ile haberleştirdi.

Barış Bektaş ödülü: Önder Çelik / Türkiye Gazetesi'ndeki haberinde yükselen e-ticaret hacmi sayesinde artan kurye istihdamını konu edinerek sektörün eleman ihtiyacını 'Kuryeyi devler kaptı esnaf yaya kaldı!' veciz başlığı ile kaleme aldı.

Jüri Özel ödülü: Betül Alakent / Sabah Gazetesi'nde yayınlanan ve genel jüri oylamalarında yüksek puanlamalar alarak dereceye giren haberleriyle dikkati çekti."

Jüri üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

"Vahap Munyar, Ali Çağatay, Rahim Ak, Arif Kızılyalın, Barış Ergin, Hülya Güler, Oya Yalıman, Faruk Erdem, Recep Genel, Murat Gülderen, İbrahim Acar, Talip Yılmaz, Recep Erçin, Yaşar Kızılbağ, Fikri Türkel, İsrafil Kuralay, Günseli Özen, İsmail Özbayraktar, Servet Yıldırım, Ümit Boyner, Sibel Asna, Canan Eraslan, Açıl Sezen, Serpin Alparslan, Sultan Tepe, Yılmaz Yıldız, Çetin Ünsalan, Sedat Yılmaz, Cengiz Halil Çiçek, İdriz Çokal, Celal Toprak, Senur Biçer."

(AA

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2022, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20