İş İnsanları ile Profesyonelleri Londra’da Buluşturan Network

Londra merkezli Avrupalı Türk Markalar Birliği ile İngiliz ve Türk Ticaret Derneği tarafından organize edilen network etkinliği, iş insanları ile profesyonelleri biraraya getirdi.

İş İnsanları ile Profesyonelleri Londra’da Buluşturan Network

MUSTAFA KÖKER

LONDRA

Londra merkezli Avrupalı Türk Markalar Birliği ile İngiliz ve Türk Ticaret Derneği tarafından organize edilen network etkinliği, iş insanları ile profesyonelleri biraraya getirdi.

Salı akşamı ‘The Institute of Directors Business Centre’de  gerçekleşen etkinlikte, Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Cafer Mahiroğlu, yönetim kurulu üyeleri Zeynep Turudi, Vehbi Keleş, Recep Ercan, Ahmet Ferruh Öncü ve Mustafa Köker; İngiliz ve Türk Ticaret Derneği Başkanı Alihan Duran ve Nuri Turudi’nin yanısıra, İş Bankası Şube Müdürü Kutan Kudret ve TBCCI Direktörü Yavuz Sökmen’in de aralarında bulundu seçkin konuklar hazır bulundu.

Marka Uzmanı Hüseyin Hakan Yıldırım’ın moderatörlüğünü üstlendiği network etkinliğinde ev sahibiolarak söz alan ATMB Başkanı Cafer Mahiroğlu, Birliğin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

ATMB’nin altı yol önce kurulduğunu ve bu sürede Türkiye’nin ihracatını artıracak bir çok etkinliği gerçekleştirdiğini anlatan Mahiroğlu, ikisi Londra’da olmak üzere ‘marka Zirveleri’ne ev sahipliği yaptığını, ayrıca TİM ile birlikte İstanbul’da düzenlediği toplantıya Avrupa ülkelerinden iş insanlarının katılımını sağladığını kaydetti.

ATMB’nin, Avrupa’daki Türk iş insanlarının markalaşmasını teşvik eden faaliyetlerini önümüzdeki dönemde de sürdüreceğini belirten Cafer Mahiroğlu, “amacımız Türkiye’nin ihracatının artırılmasının yanısıra marka potansiyeli olan firmaların gelişmesinde öncülük etmek” dedi.

KÜRESEL İŞ DÜNYASINDA LİDERLİĞİ ETKİLEMEK

İngiliz ve Türk Ticaret Derneği başkanı Alihan Duran da derneğin kuruluş ve amaçları konusunda konuları bilgilendirdi.

Derneğin bir işletme organizasyonu olarak kurulduğunu hatırlatan Duran amaçlarını ise şöyle anlattı:

“Küresel iş dünyasında liderliği etkilemek ve sağlamak. Dünya çapında ticaret, sanayi ve yatırım ile teknik, kültürel ve topluluk bağlantılarını teşvik etmek. Hükümet yetkilileri ile her düzeyde yakın ve saygın bir ilişki kurarak bölgesel ve uluslararası iş çıkarlarının etkin bir savunucusu olmak.Uluslararası iş dünyasında güçlü, etkili bir iş organizasyonu olarak saygı gösterilmesi. Genel olarak ticari uygulamalar, gelişmeler ve iş fırsatları ile ilgili tüm konularda önemli bir iletişim ve referans kaynağı olarak kabul edilmek. Üst düzey iş liderleri ve politikacılarla diyalog ve iletişim için bir forum sağlamak. Ortak çıkarlar ve karşılıklı menfaatler için meslektaşlarla yerel, bölgesel ve uluslararası alanda aktif olarak çalışmak. Üye işletmeleri savunma, genel tavsiye ve temsil stratejileri dahil olmak üzere mevcut ve uygulanabilir yollarla öncelikli olarak tanıtmak.”

KATILIMCILAR KARİYER SAHİBİ

Katılımcıların tanışmasının ardından ilgi alanlarına giren konularda soruların cevaplandığı etkinlikte, İş Bankası Şube Müdürü Kutan Kudret, banka ve finans konusunda soruları cevapladı.

Her biri kendi alanında kariyer sahibi olan katılımcılar, İngiltere’de yeni iş imkaları, işverenlerin beklentileri gibi konularda fikir alış verişinde bulundu.

Organizasyonu gerçekleştiren kuruluş yöneticileri ve katılımcılar etkinliğin çok faydalı olduğunu ifade ederek belli aralıklarla tekrarlanması taleplerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2019, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20