İmam Altınbaş: Avrupa’daki Tecrübe İhracat Patlaması Yapabilir

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Londra’da yaptığı açıklamada, “Avrupa’daki Türk işadamlarının birikim ve tecrübesi ile Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması daha da hız kazanır” dedi.

İmam Altınbaş: Avrupa’daki Tecrübe İhracat Patlaması Yapabilir

MUSTAFA KÖKER

LONDRA

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Londra’da yaptığı açıklamada, “Avrupa’daki Türk işadamlarının birikim ve tecrübesi ile Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması daha da hız kazanır” dedi.

İmam Altınbaş, geçtiğimiz günlerde merkezi Londra’da bulunan Avrupalı Türk Markalar Birliği’ni ziyaret ederek Başkan Cafer Mahiroğlu ile görüştü.

Cafer Mahiroğlu, İmam Altınbaş’a ATMB’nin kuruluşundan bu yana, faaliyetleri ile bugün geldiği nokta hakkında bilgi verdi.

Aynı zamanda Türkiye Kuyumculuk Meclisi Başkanı da olan İmam Altınbaş görüşmede, Avrupalı Türk Markalar Birliği oluşumunun isabetli bir adım olduğunu bildirdi.

Altınbaş, görüşme sonrası Eurovizyon’a yaptığı açıklamada, İngiltere, Almanya ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde Türk işadamlarının gerçekleştirdiği ciddi bir yatırım ve iş potansiyeli oluştuğunu ifade etti.

-“DESTEKLER YENİDEN DÜZENLENMELİ”

İş adamlarının her biri kendi imkanları ile bulundukları ülkelerde ciddi yatırımlar yaparak, Türk ürünlerinin tanıtımında ve markalaşmasında önemli mesafe katettiklerini belirten Altınbaş, “Türkiye’de faaliyette bulunan ve ihracat yapan firmalarımızın özellikle son 15 sene ciddi destek veriliyor. Turquality vasıtasıyla ciddi kira ve benzeri destekler sağlanıyor. Tanıtım, depo destekleri veriliyor. Bu destekler, Türkiye’de yerleşik ihracatçı firmalara destek verir nitelikte düzenlenlemeler yapıldı. Dolayısıyla bir taraftan da özellikle Avrupa’ya yerleşmiş Türk işadamları, bulundukları ülkelerde çok başarılı olan, Türkiye’deki firmalar kadar Türkiye’yi temsil eden düzgün firmalar var. Bunların da gözardı edilmemesi lazım. Aslında bu firmaları dikkate alarak düzenlemelere gidilirse belki Türkiye’deki ihracatın da önü ciddi anlamda açılabilir. Nasıl bir çalışma yapılırda bu işbirliği ve güçbirliği oluşur, buna derinlemesine bakılması lazım. Özellikle Avrupa’daki markaların biraraya gelerek Avrupalı Türk Markalar Birliği çatısı altında güçbirliği oluşturması Türkiye açısından ve iş adamlarımız açısından ciddi bir güvence bence. Bunun bir şekilde Türkiye’de gerek devlet nezdinde, gerekse firmalar bazında sinerji yaratacak bir şekile getirilmesinde fayda var” dedi.

-“GÜÇLERBİRLEŞEREK YENİ BİR SİNERJİ OLUŞTURULABİLİR”

Avrupa ülkelerindeki iş adamlarının, güçlerinin ortaya çıkartılacağı bir çalışma yapılmasının çok faydalıolacağının altını çizen İmam Altınbaş, “Çünkü, Türkiye’den Avrupa’ya gelerek firmalarımız mal satmaya çalışıyor, onlar saygıdeğer ama onların gücü ve imkanı bir noktaya kadar. Avrupa’ya yerleşmiş insanların oluşturduğu güç, geliştirdiği network, çevre, bulundukları ülke devletleri ile olan ilişkileri göz önüne alınarak düzenlemeler yapabilirsek; Türkiye’nin ihracat rakamları birkaç kata çıkarılabilir. Avrupa ülkelerinin kültürünü öğrenmiş, yasalarına hakim, tüketici alışkanlıklarını bilen insanların da enerjisi ülkemizin ihracatına katılırsa, ciddi anlamda başarılıbir çalışma olur. İngiltere ve Avrupa’nın tamamındaki, iş adamlarımızın enerjisini, ülkemizin ihracat potansiyeline katmak lazım. Bunun için ortak bir nokta bulunabilir ve o güç ülkemizin ihracatına yansıtılır diye düşünüyorum” diye konuştu.

-“AVRUPA’DAKİ TECRÜBE KATILIRSA İHRACAT PATLAMASI YAPABİLİRİZ”

İmam Altınbaş, Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine ulaşmasının bu birliktelikle sağlanmasının zor olmayacağını kaydederek şöyle konuştu:

“Türkiye olarak üretim ve ihracat odaklı bir ülkeyiz. Ciddi anlamda üretim gücüne sahibiz. Dışarıda bizi temsil eden Türk girişimcilerimiz, iş adamlarımız olabilir ama eğer ülkemizde bir üretim kültürü oluşturamamışsak, devleti yönetenlerde böyle bir ihracat anlayışı oluşmamış ise bir işe yaramaz. Ama bizim hem ciddi anlamda üretim kültürümüz var, hem de devleti temsil eden makamlarımızın hepsi ihracata ciddi derecede önem veriyor. Hem üretim, hem ihracata önem veren devlet anlayışı, yurtdışında bizi temsil eden Türk kökenli ciddi işadamlarının enerjisini de enerjisini de ihracat potansiyeline kanalize edecek bir sinerji mutlaka oluşturabilir. O yapı gerçek anlamda Türkiye’de ihracat patlaması yapabilir. Biz ülke olarak 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefi koyuyoruz, bir hedef koyarak çalışmak güzel birşey yalnız bu hedefe gitmek için de, yetişmiş, bulunduğu ülke tüketici kültürünü bilen tecrübeleri de katabilirsek ortaya, konan hedeflere ulaşmak çok daha kolaylaşır. Çünkü Avrupa’da ciddi anlamda yetişmiş iş adamamız var.  Türkiye’den hiç bir destek almadan, bulundukları ülkelerde başarılı olmuş başarılı iş adamlarımız var. Bu tecrübeyi de devletin üretici-ihracat anlayışının yanına alması halinde çok daha hızlı yol alırız.”

www.eurovizyon.co.uk

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 14:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Diaspora
Diaspora - 4 yıl Önce

Avrupa'daki tüm işadamlarını altalta yazıp toplasak sonuç 1. İmam Altinbaş iyi temennilerini söylemiş ama reel durum çok farklı.

SIRADAKİ HABER

banner20